Puitenslagers zetten in op dans

Het feestcomité is klaar voor de 39Ste editie van de Puitenslagersfeesten.
Foto PKM Het feestcomité is klaar voor de 39Ste editie van de Puitenslagersfeesten.
Het feestcomité van de Onze-Lieve-Vrouwparochie trekt voor de 39ste keer tijdens de eerste weken van mei alle registers open voor de Puitenslagersfeesten. Dit jaar wordt er extra ingezet op dansen.

De toekomst van de Puitenslagersfeesten heeft nooit ter discussie gestaan, maar het zag er wel even naar uit dat het feestcomité zijn thuisbasis kon verliezen toen café De Katholieke Kring te koop werd gezet. Het was echter een Puitenslager, André Buyl, die besloot de fakkel over te nemen. "Voor ons is het natuurlijk een aangename verrassing dat iemand uit eigen rangen dit legendarische café gaat overnemen", zegt Danny Cools. "We hebben dit jaar ook de kans gegeven aan lokale verenigingen om een standje uit te baten en een tiental zijn hier ook op ingegaan."


Op 5 mei wordt de aftrap gegeven door KLJ en Landelijke Gilde. De traditionele streekbierenavond is vervangen door een optreden van Katastroof. Op 6 mei is er een Kubb-tornooi en de Halve Liter Fuif. Op zaterdag 13 mei worden alle registers opengetrokken voor Dans Maar!. Sam Gooris trekt zijn basketsloefkes aan en staat als eerste op de planken bij café De Bijl. Daarna is er het totaalspektakel van Bar Clochard. Dansschool Castart en de Moonshine Dancers zorgen voor wat hulp. Aan de kerk is er een openluchtfuif. Zondag 14 mei is traditioneel dé topdag van de Puitenslagersfeesten. Die dag zijn kinderen baas en kunnen ze zich uitleven op tal van attracties in de Kids City. Ook hier staat dans centraal en geeft dansschool Castart workshops voor kinderen. Om 16 uur is er de Puitenworp en kunnen de jongsten graaien naar snoepzakken.


De feesten sluiten maandag 15 mei af met een Vlomse Marend in café De Kring. "Op de laatste editie van de Irish Morning was het duidelijk dat de houdbaarheidsdatum van dit evenement verstreken was", zegt Kurt Van Meirvenne. "Met de Vlomse Marend zorgen we voor een waardig alternatief met op het programma kleinkunst en volksmuziek van onder meer Juul Kabas." Voor meer info: www.puitenslagers.be (PKM)