Politiezone Waasland-Noord houdt Goliath-controleactie

De politie van de zone Waasland-Noord nam deel aan de Goliath-actie het voorbije weekend (archieffoto).
Kristof Pieters De politie van de zone Waasland-Noord nam deel aan de Goliath-actie het voorbije weekend (archieffoto).
De federale en lokale politie hebben het voorbije weekend een grote Goliath-controleactie gehouden in Oost-Vlaanderen. Ook de politiezone Waasland-Noord nam deel. De politiezone zette tien medewerkers in. Er werden vijf pv’s uitgeschreven.

De grootschalige Goliath-actie is in de eerste plaats gericht op de strijd tegen woninginbraken en homejackings tot metaaldiefstallen, voertuigdiefstallen en ramkraken. De politiezone Waasland-Noord zette een controlepost op de N70 op, waarbij in de nacht van zaterdag op zondag alle passerende voertuigen aan een grondige controle werden onderworpen. Hierbij werden de bestuurders ook op alcoholgebruik gecontroleerd. Eén bestuurder die de controle wilde ontvluchten, kon worden gevat. Uiteindelijk werden vijf processen-verbaal opgesteld voor diverse verkeersinbreuken.

“Naar preventie toe werden alle geparkeerde voertuigen gecontroleerd op slotvastheid en de aanwezigheid van waardevolle voorwerpen in de voertuigen. Telkens werd daarbij een folder onder de ruitenwisser achtergelaten waarop de eventuele opmerkingen werden genoteerd. De waardevolle zaken uit niet-slotvaste voertuigen werden meegenomen naar het politiekantoor waar de eigenaars ze kunnen afhalen”, klinkt het. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Danny De Ruelle

    Beste Politie, je kan verbaliseren omdat je voertuig niet is afgesloten, zaken meenemen is zelfs door jullie DIEFSTAL of toch op zijn minst vervreemding van eigendommen en dat is ook strafbaar.

  • Hans Cleyman

    Niets gemerkt?