Platform-K zet dansers met en zonder beperking op de planken

rv
Ter Vesten biedt op zondag 2 december om 20 uur een bijzondere dansvoorstelling aan. ‘Common Ground’ van Platform-K. Platform-K maakt professionele dansproducties voor dansers met en zonder beperking.

‘Common Ground’ is een fraaie en unieke dansproductie van Benjamin Vandewalle en twee professionele dansers met het syndroom van Down. De drie gaan op zoek naar een gedeelde taal. Kobe Wyffels en Hannah Bekemans dansen bij Platform-K, een Gentse organisatie die mensen met een beperking opleidt tot professionele dansers. ‘Common Ground’ werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2018. Ook de Cultuurprijs 2018 van de Stad Gent werd toegekend aan Platform-K omdat ze bijzondere aandacht besteedt aan talentontwikkeling van dansers met een beperking, vertrekkende vanuit hun specifieke achtergrond en mogelijkheden.

Voor mensen met een beperking die een ticket hebben, wordt er in Ter Vesten een voorbereidende workshop georganiseerd op 30 november om 14 uur. Er zijn nog plaatsen vrij. De avond zelf, 2 december, is er om 19.30 uur een gratis inleiding op de dansvoorstelling door Inge Lattré, coördinator van Platform-K.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.