Pascale Naessens, maar dan voor je hond

NATUURVOEDINGSWINKEL VOOR DIEREN NA GEWICHTSPROBLEEM EIGEN NEWFOUNDLANDER

Barbara Kokken in haar nieuwe zaak op de Spoorweglaan waar de klanten met hun huisdier langs kunnen gaan.
Foto Kristof Pieters Barbara Kokken in haar nieuwe zaak op de Spoorweglaan waar de klanten met hun huisdier langs kunnen gaan.
Een natuurvoedingswinkel voor honden. Deze opmerkelijke en unieke zaak opende in Melsele de deuren en is het initiatief van Barbara Kokken. Met Findlay's Diner wil ze hondenbaasjes bijstaan met voedingsadvies. De Pascale Naessens voor je huisdier.

Barbara werkte 14 jaar lang bij een multinational, maar na een reorganisatie voelde ze zich er niet meer goed in haar vel. "Ik zocht een andere uitdaging en vond die in een cursus hondengedragsleer", vertelt ze. "Tijdens die cursus was er ook een deeltje leerstof over hondenvoeding en dit opende mijn ogen. Mijn eigen hond Findlay, een Newfoundlander, was al jaren te dik. Hij werd gecastreerd op 7-jarige leeftijd omdat hij de vrouwelijke "lokroep" niet kon bedwingen. Hij brak steeds uit en werd herhaaldelijk opgepikt door politie en buren. Het gevolg van deze castratie was echter een forse gewichtstoename terwijl zijn energiepijl razendsnel naar beneden. Op aanraden van een dierenarts gaf ik andere voeding. Hij vermagerde maar niet op de juiste manier. Hij at, maar had steeds honger, alles wat hij tijdens zijn wandeling tegenkwam at hij op. Na de cursus heb ik de voeding aangepast en het resultaat is nu mijn beste reclame. Findlay zijn pels blinkt, hij zit vol energie en zijn ontlasting zijn slechts 2 vaste hoopjes per dag."


Intussen is Barbara specialist in natuurvoeding voor honden. "Ik vind het warm water niet uit, maar breng hier in deze zaak wel alle kennis samen", vervolgt ze. "Ik vond een klein winkelpand achter mijn deur (Spoorweglaan 11, red.) en waagde mijn kans. Het is nu mijn missie om hondeneigenaars bewust te maken dat verkeerde voeding nefaste gevolgen kan hebben voor hun lieverd. Hoeveel mensen kijken er eigenlijk op de verpakking van hondenvoer? Ze zouden verbaasd zijn dat het hoofdbestanddeel meestal geen vlees of vis is maar wel aardappelen, maïs of rijst. Dat vult de maag, maar de dieren halen er niet de broodnodige eiwitten uit. Honden zijn carnivoren. Ze hebben een gebit dat gemaakt is om vlees af te scheuren, niet om te kauwen, en hebben een kort maag-darmstelsel, omdat vlees snel verteert. Stop ze dus niet langer vol met koolhydraten en vezels."

Ontgifting

Barbara begrijpt dat mensen soms wat argwanend staan tegenover een winkel met natuurvoeding voor honden. "Maar het is heus niet duurder dan veel andere producten in de supermarkt. Bovendien spaar je er veel kosten mee uit bij de dierenarts. Heel wat mensen koken nu volgens de regels van Pascal Naessens. Waarom dat principe niet doortrekken naar je huisdier? Ik geef toe. Het is een opmerkelijke carrièreswitch en ik ga me geen hondenfluisteraar noemen, maar ik kan nuttige tips geven. Daarom doe ik liefst eerst een consultatie bij nieuwe klanten. Ze kunnen met hun hond langskomen en dan kan ik voeding op maat adviseren. Daarom koos ik niet voor een webshop, maar voor een fysieke zaak. Ik kan mijn verhaal vertellen. Een hond die jarenlang blikvoer kreeg, zal bij natuurvoeding eerst een ontgiftingsperiode moeten doorworstelen. Het vraagt dus ook inzet van het baasje, maar het resultaat maakt het zeker dubbel waard", verzekert Barbara.


Voor info: www.findlaysdiner.be