Oppositie verontrust over luchtkwaliteit

CurieuzeNeuze
De oppositiepartijen in de Beverse gemeenteraad reageren verontrust op het cijferrapport van het CurieuzenNeuzen-rapport Vlaanderen waarin de luchtkwaliteit in alle Vlaamse gemeenten werd gemeten.

 “Op de overzichtskaart van de meetpunten blijkt hoe slecht de situatie is in gans Kallo-dorp, langsheen de N70 in Beveren/Melsele en op de N451 in Vrasene”, zegt lijsttrekker Bruno Stevenheydens van burgerbeweging Beveren 2020. “Aan de kruispunten Vijfstraten (Beveren) en N70/Schoolstraat is de luchtkwaliteit het slechtst met waarden van meer dan 50 microgram stikstofdioxide per kubieke meter. Kallo zit geprangd tussen de haven en wordt elke dag onnodig geconfronteerd met veel doorgaand verkeer. Al de vijf meetpunten in Kallo geven slechte resultaten. Ook in Vrasene, Beveren en Melsele moeten er meer controles komen op vrachtverkeer. Er moet ook een harde grens komen rondom de haven met op alle locaties brede buffers.” 

Volgens Groen Beveren is de haven niet de enige schuldige en moet er ook werk gemaakt worden van minder  autoverkeer. "We hebben dringend nood aan alternatieven: snelle, veilige en efficiënte verplaatsingen moeten mogelijk zijn zonder de auto", klinkt het.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.