Ook hulpdiensten dragen zijn steentje bij aan Werelddierendag: brandweermannen redden zwaan

Het dier zat verstrikt in een draad.
Kristof Pieters Het dier zat verstrikt in een draad.
Vandaag, donderdag 4 oktober, is het Werelddierendag en ook de hulpdiensten staan altijd klaar voor het redden van dieren in nood. Dat werd donderdagmiddag nog maar eens geïllustreerd in het Oost-Vlaamse Kallo, bij Beveren. 

Een vogelspotter merkte in het Groot rietveld dat er een witte zwaan vast hing in een draad. Hij verwittigde de brandweer. Een ploeg van de brandweerpost Melsele kwam ter plaatse en kon het dier al snel uit zijn benarde positie bevrijden. Hoe lang de zwaan er al hing is niet duidelijk, maar ze verkeerde nog in vrij goede conditie. De brandweermannen hielden aan de redding wel vuile laarzen en een vuile broek over. 

Denise De Nijs van het Vogelopvangcentrum in Kieldrecht kwam de zwaan even later ophalen. In het VOC zal ze terug kunnen aansterken waarna ze volgende week weer vrijgelaten zal worden aan het Groot Rietveld. 

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.