Onderhoudswerken in Tijsmans- en Beverentunnel

Het Agentschap Wegen & Verkeer zal komende week onderhoudswerken uitvoeren in beide tunnels op de R2.
Kristof Pieters Het Agentschap Wegen & Verkeer zal komende week onderhoudswerken uitvoeren in beide tunnels op de R2.
Deze week zal het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uitvoeren aan zowel de Tijsmans- als Beverentunnel. Het verkeer op de R2 zal hier beperkte hinder van kunnen ondervinden.

Meerdere keren per jaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) periodieke onderhoudswerken uit aan de tunnels in haar beheer. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken ’s nachts plaats. Overdag zijn de tunnels altijd open.

Tijdens de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 februari wordt er in de Frans Tijsmanstunnel (R2) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Stabroek. Tijdens de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 februari is de koker richting Beveren aan de beurt. Tijdens de werken (van 20 tot 6 uur) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de andere koker.

Van 13 tot 16 februari zijn er onderhoudswerken gepland in de Beverentunnel. Tijdens de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 februari wordt er in de Beverentunnel (R2) gewerkt in de tunnelkoker richting Stabroek. Tijdens de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 februari is de koker richting Beveren aan de beurt. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de sluis van Kallo. Tot slot wordt er ook nog in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 februari in de Beverentunnel (R2 gewerkt richting Stabroek. De werken gebeuren tussen 23 en 4 uur. Ook dan wordt het verkeer omgeleid via de sluis van Kallo.

Onder meer defecte lichten worden hersteld tijdens zo'n onderhoudsbeurt.
Kristof Pieters Onder meer defecte lichten worden hersteld tijdens zo'n onderhoudsbeurt.
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.