Exclusief voor abonnees

Omgekeerde wereld: hond Fausto is allergisch aan baasje Sylvia (en behandeling kost elke maand handenvol geld)

Sylvia met haar hond Fausto.
Kristof Pieters Sylvia met haar hond Fausto.
Mensen die allergisch zijn aan huisdieren, het komt vaak voor. Omgekeerd gebeurt het echter soms ook. Bij Fausto is een allergie vastgesteld voor menselijke huidschilfers. Om de jeuk draaglijk te houden, lopen de maandelijkse inspuitingen erg hoog op. Baasje Sylvia Serruys vindt het onbegrijpelijk dat dit broodnodig medicijn zo duur moet zijn. “We brengen dit offer maar wat met hondenbaasjes die dit niet kunnen betalen”, vraagt ze zich boos af.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Els Schepers

  Ik heb hetzelfde aan de hand met mijn hondje Luna , ze is ook allergisch aan menselijke huidschilfers , zuivel en rund . Ik heb jaarlijks een flesje van €150 waarmee ik haar zelf vaccin moet zetten maandelijks en als het piek maanden zijn ook nog eens appocuel medicatie extra moet geven , de laagste dosering is €11/10 pilletjes ... is inderdaad prijzig !

 • Patricia Den tuysscher

  Dikke proficiat mevrouw, om zo goed voor je dier te zorgen!!

 • chantal geerts

  Misschien moeten sommige onder jullie het artikel eens goed lezen voor er comentaar gegeven word,mevrouw vraagt geen geld voor haar hond,ze vraagt enkel dat de overheid deze problematiek eens onder de loep neemt,en een aanvaardbare prijs voor medicatie,waar ik het mee eens ben

 • Rayan El Arami

  Wie zijn wij om te oordelen dat een dierenleven minder waard is dan een mensenleven? Ronduit triestig sommige reacties hieronder. Als een dier niet goed behandeld wordt brullen ze moord en brand. Maar nu opeens moeten mensen met onvoldoende middelen hun huisdieren dan maar af laten maken of af laten zien! Terwijl velen met gretige handen het door kinderloze eigenaars van huisdieren gesponseerde kindergeld aannemen. Man, man, man, wat een "beschaving"...

 • Barbara Bontje

  Oei, mevrouw het had u gepast om u mond te houden! Ik ben een grote honden liefhebber maar ik zie hier toch duidelijk een verschil tussen kinderen en huisdieren. Want waar trek je dan de grens? Een rat aan chemo? Want wat in uw geval een hond is kan het bij iemand anders zoiets zijn als een rat dan kan je daar ook niet in discrimineren en sorry voor een rat aan chemo ga ik niet betalen dus ook niet voor uw hond. Misschien moet u ook een sms actie opstarten?