Nog maar eens ongeval op viaduct E17 door betonnen muurtje

Kristof Pieters
Op het viaduct boven de E17 op de grens van Bazel en Haasdonk is het maandagochtend nog maar eens tot een aanrijding gekomen. Een betonnen scheidingsmuur tussen de rijbaan en het fietspad ontneemt het zicht op het aankomend verkeer en veroorzaakte al heel wat ongevallen. Dit keer raakten twee bestuurders gewond. Eén van hen bleek wel onder invloed.

De bestuurder van een Nissan verliet de snelweg komende van Antwerpen maar had een andere wagen, een Renault die uit de richting van Steendorp kwam, te laat opgemerkt. De Renault knalde in de flank van de Nissan die net de rijbaan wou kruisen. De twee bestuurders raakten bij de klap gewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht. De vier andere inzittenden van de Nissan, allen Oost-Europese arbeiders die op weg waren naar hun werk, bleven ongedeerd. Een van de bestuurders, een 43-jarige Rus, legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor 6 uren en de man moest onmiddellijk 420 euro boete betalen. Het ongeval veroorzaakte in het midden van de ochtendspits voor heel wat verkeershinder. De brandweer moest ter plaatse komen om de rijbaan op te ruimen.

Het ongeval is het zoveelste op rij aan de verkeerswisselaar. De betonnen afscheidingsmuur tussen de rijbaan en het fietspad ontneemt het zicht op aankomend verkeer voor bestuurders die van de afrit van de snelweg komen. Het muurtje werd een aantal jaar geleden geplaatst om enerzijds fietsers te beschermen en om te verhinderen dat vrachtwagens door de balustrade kunnen rijden en zo op de onderliggende snelweg terechtkomen. Sinds het er staat gebeurden er al tientallen ongevallen.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido vermeyen

    En wat gaan ze er aan doe ? Klacht neerleggen wegens gevaarlijk obstakel...zelfde met die wegversmallingen, hoeveel fietsers zijn daar al niet aangereden, onlands nog in Bruggen met dodelijk afloop...gewoon die versmallingen aanklagen, obstructie op de weg, en wat is tenslotte de bedoeling van die versmalling ? een gevaarlijk punt creëren ?