Nieuwe verbindingsweg tussen E34 en N70 is voor Voka slechts tijdelijke oplossing; werkgeversorganisatie wil nog altijd volwaardige Grote Ring

Kristof Pieters
De kamer van koophandel Voka Antwerpen-Waasland is tevreden met de beslissing van de Vlaamse regering dat de haven van Antwerpen verder mag uitbreiden op de linkerscheldeoever. De nieuwe verbindingsweg tussen de E34 en de N70 is voor de werkgeversvereniging echter slechts een voorlopige oplossing, in afwachting van een volwaardige noord-zuidverbinding tussen de E17 en E34.

“Natuurlijk is het een goeie zaak dat de Vlaamse regering heeft beslist om het ruimtelijk planningsproces te starten voor de verbinding tussen de N70 en de E34”, zegt Dirk Bulteel, directeur belangenbehartiging. “Deze verbinding is noodzakelijk om de lokale economische leefbaarheid en de mobiliteitsuitdagingen aan te pakken. Exact 10 jaar geleden vroeg Voka al om werk te maken van deze ontsluiting. De nadruk lag toen al op een vlotte doorstroming en snelle verkeersafwikkeling met een beperkt aantal gelijkvloerse kruisingen. Sindsdien is de situatie enkel nog urgenter geworden.”

Voka vraagt een vlotte aantakking op de E34 en de N70. “Alleen op die manier zal deze weg doen waar hij voor dient: het verkeer snel afwikkelen. Anders dreigen we nog meer sluipverkeer door het Waasland aan te trekken. Toch is deze verbindingsweg voor ons geen definitieve oplossing”, benadrukt Dirk Bulteel. “Een noord-zuidverbinding tussen de E17 en E34 in het verlengde van de Antwerpse ring is volgens ons nog steeds de enige manier om de Wase mobiliteitsknoop op te lossen.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rita Van Leuven

    Ondertussen wordt een volwaardig alternatief voor het fileprobleem door de grootheidswaanzin van Antwerpen onder tafel geveegd. Breidt Zeebrugge uit en werk met pijpleidingen naar Antwerpen. Veel minder vervuiling door de zware fuel van de zeeschepen, heel wat minder file, doordat meer met scheepvaart kan verder gevoerd worden. Zeebrugge is een gesloten haven waardoor drugstrafieken veel sneller kunnen aangepkat worden.In Antwerpen kan je langs 100 invalswegen in en van de haven rijden

  • Koen Van de Manacker

    Dat voorstel van VOKA is onaanvaardbaar voor het Waasland. We worden nu al gewurgd door autowegen. Zorg voor de modal shift in vrachtverkeer. De groei van de haven mag niet ten koste gaan van de leefbaarheid in onze gemeenten.