N70 volledig afgesloten voor nutswerken: verkeerschaos in Gaverlandwijk en chauffeurs die zich vastrijden op werf

Heel wat chauffeurs negeerden de verbodsborden maar moesten daarna toch rechtsomkeer maken.
Kristof Pieters Heel wat chauffeurs negeerden de verbodsborden maar moesten daarna toch rechtsomkeer maken.
Sinds maandagochtend is de N70 in Melsele in beide richtingen afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Dit veroorzaakt heel wat verkeersellende in de aanpalende Gaverlandwijk. Er is niet alleen verwarring bij automobilisten, maar ook bij chauffeurs van De Lijn. Een bushokje aan de Grote Baan sneuvelde toen een bus rechtsomkeer moest maken.

Een aannemer is maandagochtend begonnen met een nieuwe fase van voorbereidende nutswerken. Deze situeert zich nu tussen de Pareinlaan en de Alexander Farnéselaan. Omdat er leidingen moeten worden getrokken van de ene kant van de N70 naar de andere kant, is de gewestweg nu in beide richtingen afgesloten.

Het verkeer wordt omgeleid via verschillende straten in de wijk Gaverland, en dat leidt tot heel wat ongenoegen bij de bewoners van een aantal straten langswaar de omleiding loopt. Volgens hen zijn de smalle straten niet op zo’n verkeersstroom voorzien. In een aantal straten geldt er nu een parkeerverbod omwille van de veiligheid en om een vlotte doorstroming te verzekeren. In de Meersenweg is tijdelijk enkelrichting ingevoerd voor fietsers. Heel wat fietsers negeerden echter het verbodsbord aan het begin van de straat, wat tot gevaarlijke situaties leidde. Ook in de Gaverlandstraat, Kapelstraat en Luitenant Van Eepoelstraat maakten heel wat mensen gewag van erg gevaarlijke verkeerssituaties.

Ook bij De Lijn waren niet alle chauffeurs voldoende ingelicht. Ter hoogte van de supermarkt Aldi sneuvelde een bushokje toen een bus rechtsomkeer moest maken nadat de chauffeur het verbodsbord was voorbijgereden.

De verkeersellende zal nog even aanhouden. Vanaf 25 mei is er op de N70 opnieuw verkeer richting Sint-Niklaas mogelijk. Richting Antwerpen zal een lokale omleiding gevolgd moeten worden.

In de wijk Gaverland klagen buurtbewoners over het vele verkeer en het feit dat de straten daar niet op voorzien zijn.
Kristof Pieters In de wijk Gaverland klagen buurtbewoners over het vele verkeer en het feit dat de straten daar niet op voorzien zijn.
Kristof Pieters
Aan de Grote Baan sneuvelde een bushokje toen een buschauffeur zijn voertuig moest draaien.
Kristof Pieters Aan de Grote Baan sneuvelde een bushokje toen een buschauffeur zijn voertuig moest draaien.
Ondanks het verbod reden er heel wat fietsers de Meersenweg in langs de verkeerde kant.
Kristof Pieters Ondanks het verbod reden er heel wat fietsers de Meersenweg in langs de verkeerde kant.
Chauffeurs die zich vastreden op de werf, moesten noodgedwongen rechtsomkeer maken.
Kristof Pieters Chauffeurs die zich vastreden op de werf, moesten noodgedwongen rechtsomkeer maken.
Kristof Pieters
De N70 blijft nog tot 25 mei volledig afgesloten in beide richtingen.
Kristof Pieters De N70 blijft nog tot 25 mei volledig afgesloten in beide richtingen.
Kristof Pieters1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Koen Van de Manacker

    Wie verzint zoiets?