MPET verscherpt eigen volumerecord: 8.795 containers worden geladen en gelost bij ‘MSC Aurora’

De MSC Aurora ligt nog tot zondagavond in het Deurganckdok aangemeerd.
rv/Malumax De MSC Aurora ligt nog tot zondagavond in het Deurganckdok aangemeerd.
Containerbehandelaar MPET sluit het jaar af met een nieuw volumerecord. Afgelopen dinsdag, op kerstavond, meerde de MSC Aurora aan in het Deurganckdok in Doel. In totaal worden op dit schip maar liefst 8.795 containersgeladen en gelost.

Nooit eerder werden in de haven van Antwerpen zoveel containers behandeld op één schip, tijdens één enkel bezoek. Het vorige volumerecord stond ook al op naam van MPET en dateert van augustus van dit jaar. Toen werden op de Maerks Evora 8.429 containers behandeld tijdens één bezoek. Met de behandeling van de MSC Aurora wordt dat volumerecord dus verder verscherpt.

De MSC Aurora vaart op de Lion service en is 366 meter lang en 48 meter breed. Als alles verloopt volgens schema zal het schip nog tot zondagochtend in het Deurganckdok aangemeerd liggen, waarna het koers zet naar Le Havre.

Om het schip tijdig klaar te krijgen zet MPET, de klok rond, haar grootste containerkranen in. Die zijn meer dan 50 meter hoog en hebben een reikwijdte van 25 containers breed.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.