Motorrijder verlamd na ongeval, maar riskeert nu zelf veroordeling

Het ongeval gebeurde twee jaar geleden op de Sint-Antoniusweg naast het Deurganckdok.
Foto PKM Het ongeval gebeurde twee jaar geleden op de Sint-Antoniusweg naast het Deurganckdok.
Een 30-jarige motorrijder uit Beveren die bij een ongeval verlamd raakte, riskeert hiervoor ook nog eens veroordeeld te worden. Nicolas H. knalde twee jaar geleden met zijn motor in de flank van een auto die een draaimanoeuvre maakte. De politierechter moet uitmaken wie welke verantwoordelijkheid draagt.

Nicolas H. uit Beveren zit sinds twee jaar aan een rolstoel gekluisterd na een ongeval op 7 juni 2015 op de Sint-Antoniusweg in Doel. Hij reed toen tegen hoge snelheid in op de Opel Zafira van Line G. De vrouw wou aan het Deurganckdok een draaimanoeuvre maken. Motorrijder Nicolas H. reed met zijn Suzuki achter haar en kon de wagen niet meer ontwijken. Zowel de motorrijder als de automobiliste moesten zich gisteren verantwoorden voor het ongeval in de politierechtbank van Sint-Niklaas. Uit de vaststellingen van de verkeersdeskundige bleek dat de motorrijder 110 kilometer per uur reed terwijl de toegelaten snelheid 70 kilometer per uur was. Volgens de openbare aanklager was het ongeval te vermijden door genoeg afstand te houden en de snelheidslimiet te respecteren. De advocaten van Nicolas H. erkennen de overdreven snelheid, maar betwisten dat het ongeval te vermijden was. Volgens hen was de automobiliste onvoorzichtig met haar plotse manoeuvre.


De advocaten van Line G. halen dan weer een getuige aan die Nicolas H. vlak voor het ongeval nog had zien slalommen met zijn motor. "Bovendien was zijn nummerplaat ingeklapt om snelheidsboetes te omzeilen", klinkt het nog. Vonnis op 13 december. (PKM)