Melding dat oven in brand staat, blijkt valse oproep

De woning waarvoor melding was gemaakt, is momenteel onbewoond
Kristof Pieters De woning waarvoor melding was gemaakt, is momenteel onbewoond
De brandweerposten van Melsele, Beveren en Sint-Niklaas werden vrijdag omstreeks 17 uur opgeroepen naar een woning aan Vogelenzang in Beveren. Iemand, vermoedelijk een kind, had de hulpdiensten gebeld dat de oven in brand stond maar dat bleek een valse oproep.

Het gesprek naar het noodnummer werd plots afgebroken, bij een poging tot hercontactname door de calltaker werd er geen gehoor meer gegeven wat al snel argwaan wekte dat het om een valse oproep zou kunnen gaan. Toch werd de brandweer en een ziekenwagen naar het adres gestuurd dat gemeld werd. Ter plaatse was voor de hulpdiensten al snel duidelijk dat het inderdaad om een valse oproep ging. De desbetreffende woning wordt momenteel verbouwd en is niet bewoond. Na een korte controle keerde de brandweer terug.

Als achterhaald kan worden wie er achter de valse oproep zit, riskeert de oproeper naast de kosten van de interventie ook een fikse boete.

Kristof PietersReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.