Lokaal talent naast bekende namen

Tournée Générale is op zaterdag 4 november aan zijn zevende editie toe en ook dit jaar vond cultuurcentrum Ter Vesten heel wat jong lokaal talent om op de affiche te zetten.

Het festival vindt plaats in het cultuurcentrum, de bib en het jeugdcentrum Togenblik en biedt een mix van muziek, humor en kunst. Voor humor zorgt dit jaar Jens Dendoncker die een opmerkelijke passage maakte in de Slimste Mens ter Wereld. Daarnaast is er Dries Heyneman, die meeschreef aan het populaire programma Bevergem.

Roméo Elvis

Lachen kan ook met schrijver Dimitri Verhulst die voorleest uit zijn eigen werken en hierbij muzikaal ondersteund wordt door Corrie Van Binsbergen. Dit jaar is er ook heel wat hiphop met de Brusselse rapper Roméo Elvis en het Antwerpse The Color Grey. Van eigen bodem is er Power ende Mauz die vette beats combineren met teksten in het sappig Waas dialect.


Slow Pilot staat om 23 uur in de schouwburg. Daarvoor mag de jonge bende van Pyroclastic Wave het publiek opwarmen in de clubzaal van Togenblik. Doorlopend kan het publiek ook genieten van werk van kunstenaar en grafisch vormgever Pieter De Decker in de foyer van Ter Vesten. Zijn werk blijft na het festival hangen tot april. Kaarten kosten 15 euro, 12 euro voor jongeren onder de 26 jaar en slechts 7 euro voor wie een studentenkaart kan voorleggen. De deuren gaan open om 19 uur.


Meer info: www.tervesten.be (PKM)