Logeer eens... in een vleermuishotel

Op verschillende plaatsen worden er momenteel vleermuizenhotels opgetrokken. In één ervan zal een duo een nacht kunnen logeren.
Foto Kristof Pieters Op verschillende plaatsen worden er momenteel vleermuizenhotels opgetrokken. In één ervan zal een duo een nacht kunnen logeren.
Eén duo krijgt de unieke kans om een nacht door te brengen in een écht vleermuizenhotel.

Het gaat om een initiatief van het Grenspark Groot-Saeftinthe, een natuurgebied van 4.700 ha op de grens van het Waasland en Hulst. "We zijn volop bezig met projecten om de natuur nóg robuuster te maken", zegt Johan Baetens van Natuurpunt. "In slikken en schorren, de typische getijdennatuur, bevinden zich geen geschikte verblijfplaatsen voor vleermuizen. Daarom willen we ze ruim op voorhand weglokken naar andere oorden. Dat doen we door vleermuiskasten, een vleermuistoren en een vleermuisbunker te plaatsen rond het toekomstige getijdennatuurgebied." "Op AIRBNB kan je één nacht in het geplande vleermuishotel reserveren", zegt Tina Stroobandt. "Een unieke belevenis voor een duo dat houdt van stilte en avontuur. De eerste die via het verhuurplatform reageert op de oproep "Logeer in een vleermuishotel', schiet de hoofdvogel af." Meer info:


www.grensparkchallenge.eu. (PKM)