Levensloop zet eindspurt in: “Kaap van één miljoen euro is in zicht”

De organisatie van Levensloop mocht op het teambuildingsetentje ook de peter en meter van de editie 2018, acteur Tuur De Weerdt en actrice Danni Heylen, verwelkomen
Kristof Pieters De organisatie van Levensloop mocht op het teambuildingsetentje ook de peter en meter van de editie 2018, acteur Tuur De Weerdt en actrice Danni Heylen, verwelkomen
Met nog een maand te gaan, draaien de voorbereidingen voor Levensloop Beveren 2018 op volle toeren. Er zijn al 71 teams ingeschreven om de marathon ten voordele van de Stichting tegen Kanker mee te lopen. “Met onze vierde editie willen we de kaap van 1 miljoen euro overschrijden en het ziet er naar uit dat we in dat opzet zullen slagen”, zegt voorzitter Kurt Van Moeseke.

Levensloop kon de voorbije drie jaar in totaal 725.000 euro inzamelen. Voor de vierde editie is dus de symbolische kaap van één miljoen euro in zicht. “Er zijn wereldwijd maar weinig ‘Relays for Life’ die deze kaap reeds overschreden hebben en dat dit in Beveren reeds in de 4de editie zou kunnen gebeuren is een unicum”, zegt voorzitter Kurt Van Moeseke. “De voortekens voor onze uitdaging zijn goed. Er werd in de voorbereiding al meer geld ingezameld voor Stichting tegen Kanker dan in de vorige edities. Heel wat teams zijn zeer actief met fantastische activiteiten.”

'Maurice & Pascalleke'

Tijdens een teambuildingsetentje met de 45-koppige organisatie in Hotel Beveren werd een stand van zaken gegeven. Dat gebeurde in aanwezigheid van de peter en meter van Levensloop 2018, acteur Tuur De Weerdt en actrice Danni Heylen. Met nog 25 dagen te gaan tot het evenement heeft het bekende soapkoppel ‘Pascalleke & Maurice’ recent een aantal promofilmpjes opgenomen die in de laatste weken via de sociale media zullen worden verspreid. De filmpjes werden uiteraard in première getoond aan het organisatieteam.

“Momenteel zitten we aan 71 teams met in totaal zo’n duizendtal deelnemers ingeschreven”, vervolgt Van Moeseke. “Samen hebben ze al meer dan 40.000 euro opgehaald. Als we dit vergelijken met de drie vorige edities liggen we voor op schema en zullen we zeker meer dan honderd teams mogen verwelkomen. Nieuw dit jaar is dat de marathon van 24 uur ook gefietst kan worden. Hiervoor hebben zich al zes teams aangemeld. Het weer blijft natuurlijk een belangrijke en beslissende factor in het weekend van 20 en 21 oktober.”

Sloop kantine

Er is binnen de ploeg afgesproken om Levensloop zeker nog twee jaar in Beveren te organiseren. Er is wel afgesproken om 15% van de opbrengst voor te behouden voor lokale initiatieven en organisaties die zich bezighouden met kanker. Deze editie zal het vooral op logistiek vlak een hele uitdaging worden. De kantine van atletiekclub Volharding is namelijk gesloopt. “Dit maakt dat we met een bouwwerf zitten en geen gebruik kunnen maken van die infrastructuur”, zegt Van Moeseke. “De gemeente gaat ons echter uit de nood helpen met extra tenten.”

Het animatieteam heeft intussen ook al een tipje van de sluier gelicht. “Er zal opnieuw een Levensloopveiling worden gehouden”, zegt Nancy Kooremans. “We hebben ook al heel wat muzikale gasten gestrikt zoals The Olympics, de band van Maarten Fabricio Goffin en lokale groepen zoals Barabas, Bone for Tuna, G. Moonskin, The Flow, Hummingbird, Fools For A Day en het koor Acantus.”

Meer info: www.levensloop.be/relays/beveren-2018
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.