LaMa-project krijgt positieve evaluatie

Het LaMA-project in Melsele is positief geëvalueerd en de verkeersingrepen aan de scholen zullen daarom definitief worden. Melsele is één van de drie pilootgemeenten in Vlaanderen voor het project LaMA.

Dat staat voor 'Laboratoria Mobiele Alternatieven'. In het dorp werden een heel aantal proefopstellingen uitgetest om de verkeersproblemen en chaotische toestanden aan de schoolpoort aan te pakken. Het doorknippen van de Sint-Elisabethstraat lokte echter heel wat reacties uit en werd bijgestuurd door éénrichtingsverkeer in te voeren. Hetzelfde gebeurde in de Kalishoekstraat en Dambrugstraat.

Positief

Volgens schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V) zijn beide scholen bijzonder positief over de ingrepen en zullen ze dus daarom definitief worden. "Er worden wel nog een aantal kleinere aanpassingen gepland zoals de aanleg van een kiss&ride-zone. Het stuk Hazaarddam aan de school De Toren zal ook volledig autovrij worden gemaakt en we gaan nog LED-verlichting aanbrengen op de zebrapaden om die te accentueren."


Uit de omgeving van de Albrecht Rodenbachlaan kwam wel kritiek omdat die buurt nu meer verkeer te slikken krijgt. Volgens Van Roeyen is het echter logisch dat het verkeer zich meer spreidt. Ingrepen zijn hier voorlopig niet gepland. (PKM)