Kruispunt Bosdamlaan op lijst met zwarte punten

google
Het kruispunt van de N70 met de Bosdamlaan en de Diederik Van Beverenlaan staat in de lijst van zwarte punten die het Agentschap Wegen en Verkeer elk jaar opmaakt. Het gemeentebestuur reageert verbaasd en ziet er niet significant meer ongevallen gebeuren.

Sinds vorig jaar werkt het Agentschap Wegen en Verkeer met een ‘dynamische’ lijst van zwarte punten. Ongevallen met fietsers, voetgangers en bromfietsers wegen nu zwaarder door in de berekening van de gevaarlijke punten. In totaal zijn er 314 punten die een prioriteitscode hebben gekregen en daarop prijkt nu ook het kruispunt van de N70 met de Bosdamlaan en de Diederik Van Beverenlaan.

Toelichting

Gemeenteraadslid Bram Massar (Groen) vroeg het college naar wat meer toelichting. “Want het verbaast ons enigszins dat dit kruispunt op de lijst staat”, zegt Massar. “We zouden tal van andere veel gevaarlijkere punten kunnen opnoemen.”

Ook schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V) reageert verwonderd. “We zullen alle gegevens eens opvragen bij het Vlaams gewest maar zelf hebben we toch niet de indruk dat er significant meer ongevallen zijn gebeurd op dit kruispunt”, zegt de schepen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.