Kritiek op te smalle parkeerplaats voor mindervaliden

Sandra Goossens toont hoe enkel de wagen maar net past op de plaats. Ruimte om te manoeuvreren is er vlak naast de boordsteen niet.
Kristof Pieters Sandra Goossens toont hoe enkel de wagen maar net past op de plaats. Ruimte om te manoeuvreren is er vlak naast de boordsteen niet.
Het gemeentebestuur van Beveren heeft een extra parkeerplaats voor mindervaliden gerealiseerd aan ontmoetingscentrum Ermenrike in Kieldrecht, maar bij gebruikers klinkt er kritiek. 

“Ik ben al 31 jaar rolstoelgebruiker en hoopte dat vandaag al toch wat meer inzicht gekomen was aan wat wij precies nodig hebben”, zegt Sandra Goossens verontwaardigd. “De gemeente heeft namelijk simpelweg een gewone parkeerplaats herschilderd en er een plaats voor mindervaliden van gemaakt. Dit is natuurlijk niet zoals het hoort. Wie met een rolstoel moet manoeuvreren, heeft immers meer plaats nodig tussen de wagens. De bestaande mindervalideparkeerplaats was al aan de smalle kant. Ik had daarom zelf voorgesteld om van drie gewone parkeerplaatsen twee mindervalideplaatsen te maken.” 

Volgens de mobiliteitsdienst moeten parkeerplaatsen voor mindervaliden inderdaad een minimumbreedte hebben van 3,5 meter. Een gewone standaard parkeerplaats voldoet niet aan deze norm. Er zal nu onderzocht worden waar het precies is fout gelopen bij de uitvoering van de werken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.