Klas L6 van Sint-Lodewijk is Sterrenklas

rv
Klas L6 van de basisschool Sint-Lodewijk in Beveren heeft de Oost-Vlaamse finale van de wedstrijd Sterrenklas gewonnen. Samen met de winnaars uit de andere Vlaamse provincies en Brussel winnen ze een daguitstap.

In totaal namen er in onze provincie 67 klassen deel aan deze online wedstrijd over Europa. De klas L6 van het Sint-Lodewijk in Beveren scoorde het beste resultaat in de provincie Oost-Vlaanderen.

Sterrenklas is een initiatief van de lokale informatiecentra van de Europese Commissie die in België binnen de provincies en Brussel gevestigd zijn, in samenwerking met de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

Dit jaar zijn er op 26 mei naast Vlaamse en federale ook Europese verkiezingen. Van 5 november 2018 tot 9 mei dit jaar konden de leerlingen alles leren over de Europese verkiezingen, en over de geschiedenis, lidstaten, beslissingen en uitdagingen van de EU. De leerlingen moesten in kleine groepjes offline en online opdrachten oplossen en op zoek gaan naar een zin die in de oefeningen verborgen zat. Dit jaar was de verborgen zin ‘Het jaar van de Europese verkiezingen’.

De klas L6 van juf Kathleen haalde hoogste score en wint een leuke daguitstap naar zee.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.