Kettingbotsing met zeven voertuigen op E34

Beide rijstroken van de E34 waren versperd door het ongeval. Het verkeer kon enkel nog over de pechstrook rijden.
Foto Kristof Pieters Beide rijstroken van de E34 waren versperd door het ongeval. Het verkeer kon enkel nog over de pechstrook rijden.
Een kettingbotsing heeft gisterenochtend voor ellenlange files gezorgd op de E34 richting Antwerpen ter hoogte van Vrasene. Bij het ongeval raakten maar liefst zeven voertuigen betrokken.

Rond 6.30 uur botsten twee personenwagens op elkaar toen er plots bruusk geremd werd. Op die eerste aanrijding volgde onmiddellijk een veel zwaardere aanrijding, waar nog eens vijf auto's bij betrokken raakten. "Het was bijzonder druk maar dat is niet zo abnormaal op dit uur", getuigt een bestuurster die bij het ongeval betrokken was. "Plots begonnen echter alle wagens voor ons hevig te remmen. De twee wagens voor mij reden vervolgens op elkaar in. Ik hield voldoende afstand en kon nog tijdig stoppen. Ik ben pas achteraan aangereden toen ik al stil stond." De vrouw bleef zelf ongedeerd. Twee andere bestuurders hadden minder geluk. Zij raakten gewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht. Beide rijstroken van de snelweg waren versperd door de wrakken en brokstokken. Het verkeer kon enkel nog over de pechstrook. Net aan het begin van de ochtendspits zorgde het ongeval al heel snel voor een ellenlange file op de E34 van bijna 15 kilometer. De wachttijd liep op een bepaald moment op tot ruim anderhalf uur. Omdat vele chauffeurs een alternatieve route zochten om de files te ontwijken, was het ook bijzonder druk op lokale wegen. De E17 was evenmin een goed alternatief, want net voor de Kennedytunnel waren er ook een tijdlang twee rijstroken versperd door een ongeval waardoor je er 50 minuten extra moest rekenen van voor Haasdonk. (PKM)