Kapsalon met loungebar én bruidssuite

ZEYNEB (39) WIL DAT KLANTEN ZICH EVEN IN ANDERE WERELD WANEN

De Beverse kapster Zeneyb Usul (39) heeft haar droom waargemaakt en opent morgen de deuren van een unieke zaak waar klanten niet alleen terecht kunnen voor een knipbeurt, pedicure of hoofdmassage maar zich ook kunnen neervlijen in een loungebar om iets te drinken of eten. Het kroonjuweel is echter de 'bruidssuite', een apart salon waar bruidsparen en hun gevolg van top tot teen een make-over krijgen.

Zeyneb Usul heeft al 17 jaar een eigen kapsalon aan het Yzerhand in Beveren maar zocht al een tijdje een ander pand met meer ruimte.

"Ik ben terecht gekomen in een voormalige winkel voor interieurdesign aan de Oude Zandstraat", vertelt ze. "Het is een mooi maar vooral erg groot pand. Pas nadat ik besliste om te verhuizen, ben ik beginnen dromen wat hier allemaal mogelijk was."

Alles onder één dak

Hair Masters opent morgen feestelijk de deuren en het team van 15 personeelsleden verwelkomt vanaf maandag de eerste klanten. "Maar het is geen gewoon kapsalon", benadrukt Zeyneb. "Ik wil klanten, zowel mannen als vrouwen, een totaalbeleving aanbieden. Het is een misverstand dat mannen niet zo vaak met hun uiterlijk begaan zijn. Maar ze stappen wel iets minder snel een schoonheidssalon binnen. Hier vinden ze alles onder één dak. Ze kunnen niet alleen een knipbeurt krijgen maar in onze barbershop ook de baard laten trimmen, vervelende neusharen laten weghalen of een gezichtsmasker laten aanbrengen. En iedere klant krijgt ook eerst een hoofdmassage."

Eerste drankje gratis

En als het wachten iets te lang duurt, is er nog altijd een stevige whisky te krijgen aan de bar. Centraal in de zaak is namelijk een fraaie loungebar waar klanten iets kunnen drinken of eten.

"Wie enkel zijn haar laat knippen is een uurtje kwijt maar als men meerdere behandelingen wil, kan men hier wel iets langer zitten en daarom dat we een menukaart hebben samengesteld met gezonde voeding, slaatjes, soep, smoothies, enz. Er is ook keuze uit een groot assortiment aan thee, koffie, wijn en sterke drank. Het eerste drankje bij het binnenkomen is trouwens gratis. We hebben ook een receptioniste die eerst ons aanbod overloopt met de klant en aanduidt wat de wensen zijn."

DJ of workshop

Zeyneb wil dat klanten zich even in een andere wereld wanen. De inrichting van de zaak straalt luxe uit maar geeft ook een relaxerend gevoel. "Dit soort salons vindt men normaal enkel in grootsteden maar ik ben ervan overtuigd dat het concept ook hier kan aanslaan", vervolgt Zeyneb. "We willen af en toe ook een DJ laten komen of workshops organiseren."

Het kroonjuweel van de zaak is ongetwijfeld de 'bruidssuite'. Het is een apart salon waar bruidsparen en hun gevolg een volledige make-over kunnen krijgen.

"We bieden verschillende formules aan en groepen kunnen zelfs een champagneontbijt vooraf krijgen. Voor de mooiste dag van hun leven mag het immers eens wat meer zijn", lacht Zeyneb.

Zeyneb Usul aan de hippe loungebar van haar kapsalon.
Kristof Pieters Zeyneb Usul aan de hippe loungebar van haar kapsalon.
In de bruissuite krijgen bruidsparen een totale make-over.
Kristof Pieters In de bruissuite krijgen bruidsparen een totale make-over.