Jaarmarkt laat Prosperpolder bruisen

Bij het ganzenrijden moeten deelnemers om de beurt vanop trekpaarden de kop van een (dode) gans proberen trekken.
Kristof Pieters Bij het ganzenrijden moeten deelnemers om de beurt vanop trekpaarden de kop van een (dode) gans proberen trekken.
Zondag 1 september verandert het rustige gehucht Prosperpolder voor de 25ste keer in een bruisende feestlocatie. Op die dag groeit de bevolking van enkele tientallen mensen aan tot enkele duizenden. De grootste jaarmarkt in het Waasland heeft ook dit jaar voor iedereen wat wils.

Vanaf 12 uur kan men genieten van heel wat activiteiten. Naast de traditionele vee- en paardenkeuring zijn er de vaste waarden van het ganzenrijden, de oude ambachten, marktkramers, historische landbouwmachines, tentoonstelling van neerhofdieren, geiten en schapen. Er staan ook behendigheidsproeven met tractoren en enkele demonstraties met Friese paarden op het programma. Er is een rondgang van de Beverse reuzen. Die worden muzikaal begeleid door de fanfare De Pollekes. Op verschillende plaatsen in het dorp zijn er optredens van onder meer MusicAnto, Midlife, D&S Surpriseband en t klein Muziekske.

Voor de kleinsten is er kinderanimatie, een kinderdorp met een zweefmolen en springkastelen, ezelritjes, kindergrime en oude volksspelen. Modelbouwvereniging Zuid-Zuidwest geeft vaardemonstraties. Verder zijn er gezellige kraampjes, demonstraties van oude ambachten en schapen drijven en uiteraard kan men de dorst lessen met het Prosperbier.

Kristof Pieters (PKM)Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.