Indaver haalt afvalenergiecontract van
400 miljoen euro binnen in Schotland

simulatie van de geplande afvalverwerkingscentrale die in Schotland wordt gebouwd
rv simulatie van de geplande afvalverwerkingscentrale die in Schotland wordt gebouwd
Het afvalverwerkend bedrijf Indaver heeft een contract getekend om een afvalenergiecentrale te exploiteren voor enkele gemeenten in het noordoosten van Schotland. Het contract heeft een waarde van 400 miljoen euro. Er zal jaarlijks zo’n 150.000 ton huishoudelijk afval verwerkt worden voor de productie van elektriciteit.

Het afvalenergieproject in het Schotse Aberdeen werd toegekend aan Indaver en Acciona. De centrale zal door Acciona worden gebouwd, terwijl Indaver de afvalenergiecentrale gedurende twintig jaar zal exploiteren.

De centrale zal elektriciteit produceren voor het nationale elektriciteitsnet en ook de levering van warmte aan nabijgelegen woningen en industrie wordt voorzien. Ze moet tegen januari 2022 in gebruik genomen worden. Indaver wil hiervoor een veertigtal medewerkers aanwerven.

Topman Fernand Huts, die Indaver enkele jaren geleden overnam, reageert tevreden. “We zijn fier dat Indaver dit contract kan binnenhalen. Het bewijst dat het bedrijf niet alleen over de nodige expertise beschikt maar ook van ons de ruimte krijgt om haar expansie binnen en buiten Vlaanderen verder te zetten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.