Hybride auto gaat in vlammen op en moet 24 uur lang in container met water en schuim

Kristof Pieters
De hulpverleningszone Waasland heeft maandagochtend voor de eerste keer af te rekenen gekregen met de brand van een hybride auto in de Kouterstraat in Kieldrecht. De auto moest worden overgebracht naar de kazerne in Melsele waar hij 24 uur lang in een container wordt ondergedompeld.

Bewoners van de Kouterstraat werden omstreeks 3.30 uur opgeschrikt door enkele luide knallen. Op dat moment stond de geparkeerde wagen al volledig in brand. De vlammen bedreigden ook enkele woningen. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse want de kazerne is slechts enkele honderden meters verderop in de straat. Overslag naar de woningen kon voorkomen worden; de brand was snel onder controle. Bij hybride auto’s is de batterij echter niet volledig te blussen op de gewone manier met water of schuim. Ook al lijkt deze geblust, na enkele uren kan er opnieuw brand ontstaan. Om dat te vermijden, moet de wagen minstens 24 uur onder water gedompeld worden. De brandweer liet daarom een open container aanrukken. De wagen werd daarna naar het terrein naast de brandweerkazerne van Melsele overgebracht, waar de container gevuld werd met water en een laag schuim. Omdat er steeds meer hybridewagens verkocht worden, verwacht de brandweer dat ze in de toekomst steeds vaker met dit soort lastige interventies te maken zal krijgen.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Piet Dooremont

  Toevallig de tweede hybride BWM in één week. Hybrides van BMW en Mercedes zijn fiscale vriendelijke plug-ins en beide hebben geen echte hybrides in hun gamma. Er is op de Belgische Markt slechts één echte hybride Specialist op de Markt nl Lexus/Toyota omdat Honda de Europese markt niet de moeite meer vindt om zijn know how op vlak van hybrides te commercialiseren..

 • Jonathan Struyf

  Ik wil hier even iedereen op duiden dat de personen waarvan de auto in vlammen is opgegaan heel veel geluk hebben gehad dat de brand niet is overgeslagen op het huis. En er zijn verschillende personen aangesteld om te kijken of het effectief van de wagen is of dat er geen kwaad opzet in het spel zit. Iedereen hier maar aan het klagen en zagen over diene wagen. Terwijl er mensen wel schade van hebben en er met de schrik zijn afgekomen. Echt veel respect wordt er hier getoond.

 • Nancy Van Nespen

  Oei.... Wat als dat gebeurt terwijl je bijvoorbeeld in je auto zit te wachten of terwijl je rijdt... Brrrrr

 • dirk gommaerts

  Heb dat maar in je garage staan. Je slaapt nooit meer gerust.

 • Paul Hendriks

  Gelukkig was het maar een hybride en geen volledig elektrische anders was het halve dorp afgebrand, misschien is het toch beter deze rommel niet in de bebouwde kom toe te laten een lbz- zone ( lage brandbare wagen zone) dit in navolging van de lez zones zou welkom zijn.