Hooverphonic-zanger brengt debuutalbum uit

PIETER PEIRSMAN MET SLOW PILOT OP TOURNÉE GÉNÉRALE

Singer-songwriter Pieter Peirsman is klaar voor Tournée Générale.
Kristof Pieters Singer-songwriter Pieter Peirsman is klaar voor Tournée Générale.
Het gaat hard voor Pieter Peirsman (34). De Beverse singer-songwriter ging vorig jaar aan de slag als nieuwe zanger bij Hooverphonic en werkt samen met jazzartiest Jef Neve aan een album. Daarnaast vond hij ook nog de tijd om te werken aan de debuutplaat van zijn eigen band Slow Pilot waarmee hij dit weekend op het podium van Ter Vesten staat tijdens het festival Tournée Générale.

Pieter Peirsman timmert al enkele jaren aan de weg maar de grote sprong voorwaarts kwam er na zijn deelname aan het programma De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen in 2013. Hij werd bejubeld door Sarah Bettens van K's Choice en ook jazzpianist Jef Neve was meteen fan. Met die laatste coverde hij het nummer I'll Be There For You van The Rembrandts voor Café Corsari. "De chemie was er meteen en we zijn daarna regelmatig samengekomen om nummers te schrijven", vertelt Pieter. "Er ligt al heel wat materiaal klaar. Het ziet er allemaal veelbelovend uit, maar veel kan ik er nog niet over kwijt."

Noémi Wolfs

Waar hij wel voluit over kan en mag praten is zijn avontuur bij de bekende band Hooverphonic. Vorig jaar ging Pieter aan de slag als allereerste mannelijke zanger van de band. Nadat Noémie Wolfs Hooverphonic verliet experimenteerden Alex Callier en Raymond Geerts met internationale stemmen voor de nieuwe plaat 'In Wonderland". Omdat ze de nummers natuurlijk ook live willen brengen, gingen ze op zoek naar enkele getalenteerde stemmen. Pieter heeft zijn eerste jaar er intussen opzitten. "En dat was ronduit fantastisch", blikt hij terug. "We hebben eerst een tour gedaan langs een reeks culturele centra, maar nu staan er enkele buitenlandse shows op het programma. Mijn leven is op enkele jaren tijd wel erg door elkaar geschud. Vier jaar terug heb ik de sprong gewaagd en ben ik beroepsmuzikant geworden. Het was nu of nooit en het heeft geloond."


Eén daarvan draagt Pieter wel een erg warm hart toe en dat is natuurlijk zijn eigen band Slow Pilot. "We zijn nu bezig met de laatste punten en komma's, maar eind februari zal het debuutalbum klaar zijn en nog deze maand moet onze single uitkomen", vervolgt hij.


Dit weekend staat Pieter met Slow Pilot op de affiche van Tournée Générale.