Hinder in schoolomgeving door afsluiten Sint-Elisabethstraat

De nutswerken op de N70 zijn gestart en op 16 mei zal hiervoor het kruispunt met de Sint-Elisabethstraat moeten worden afgesloten.
Kristof Pieters De nutswerken op de N70 zijn gestart en op 16 mei zal hiervoor het kruispunt met de Sint-Elisabethstraat moeten worden afgesloten.
De school Onze-Lieve-Vrouw Gaverland in Melsele en kinderopvang ’t Ballonneke hebben ouders opgeroepen om op 16 en 17 mei zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Die dagen zal het kruispunt met de N70 namelijk opgebroken worden voor de aanleg van nutsleidingen.

De nutswerken op de N70 zijn deze week gestart en voorlopig is de hinder beperkt. Daar komt echter snel verandering in. Op 13 en 14 mei moeten er leidingen gelegd worden op het kruispunt van de Burggravenstraat. Op dat ogenblik wordt de Burggravenstraat doorlopend. Voor bewoners blijft de straat wel bereikbaar via de Kalishoekstraat en voetgangers en fietsers zullen ook doorgang hebben door de werf.

Op 16 en 17 mei schuift de werf op en zullen er leidingen gelegd worden ter hoogte van de Sint-Elisabethstraat en de school OLVG. De verbinding met de Ponjaardwegel blijft wel te voet mogelijk. Wanneer de straat wordt afgesloten, wordt ook de enkelrichting opgeheven zodat de Sint-Elisabethstraat bereikbaar blijft voor bewoners. Er wordt wel veel hinder verwacht. Daarom dat ouders zijn gevraagd om hun kinderen zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school te brengen. Wie toch met de auto komt, kan terecht op de parking van het Kerkplein en de randparking langs de N70. Het principe van de fietsstraat blijft van kracht.

In de gemeenteraad heeft Kristien Hulstaert (Groen) haar bezorgdheid geuit over de geplande werken. Ze stelt vooral om er tijdelijk een Schoolstraat te maken. “Anders rijden mensen zich toch vast aan de werken en moeten ze net aan de schoolpoort een U-bocht maken.” Volgens schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V) is dat echter niet mogelijk. “Als we de straat afsluiten worden ook de bewoners gegijzeld. We gaan het wel goed signaleren aan het begin van de straat en er zal ook politietoezicht zijn. Bovendien gaat het maar om een korte periode dat het kruispunt volledig dichtgaat.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.