Grote Markt wordt drie dagen lang één groot openluchtrestaurant

Het Foodtruckfestival zal dit jaar voor het eerst gecombineerd worden met een oldtimertreffen.
Kristof Pieters Het Foodtruckfestival zal dit jaar voor het eerst gecombineerd worden met een oldtimertreffen.
Het rondreizende foodtruckfestival Chefs on Wheels strijkt van vrijdag 3 mei tot en met zondag 5 mei neer in Beveren. De Grote Markt wordt 3 dagen omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant met tientallen mobiele keukentjes, wereldse gerechten en aangepaste animatie. Op zondag kunnen de liefhebbers van VW Kevers, Porsches en andere oldtimers er ook terecht voor een oldtimertreffen.

Het Foodtruckfestival Beveren is dit jaar reeds aan zijn vierde editie toe. De gemeente Beveren, Aangenaam Winkelen Beveren en organisator Chefs on Wheels uit Hasselt slaan de handen opnieuw in elkaar om de bezoeker een brede waaier aan culinaire gerechten en dranken te kunnen aanbieden. Dit jaar wordt er ook samengewerkt met oldtimerclub Vintage Waasland, die instaat voor de organisatie van een oldtimertreffen op zondagmiddag.

Schot in de roos

“De vorige drie edities van het Foodtruckfestival waren een schot in de roos, waardoor het logisch is om deze formule verder te zetten’, zegt schepen van Economie Filip Kegels (N-VA). “Dit jaar voegen we nog een extra toets aan het evenement toe, in de vorm van een oldtimertreffen.”

Het evenement is voor iedereen toegankelijk en je zal er al een volwaardig gerechtje kunnen eten vanaf 3 euro. “We toveren de Grote Markt tijdens het Foodtruckfestival om in een heus openluchtrestaurant, een 20-tal mobiele keukens in allerlei vormen en kleuren en uit alle windstreken zorgen voor een gezellige sfeer”, zegt organisator Rikky Brebels van Chefs on Wheels. “Naast de foodtrucks zijn er ook gezellige bars, voorzien we picknickbanken, zorgen we voor sfeerrijke verlichting en vullen we aan met een streepje livemuziek, … kortom alles om je even op vakantie te wanen. Zoals vorig jaar, kunnen de bezoekers gewoon met cash geld betalen aan de standen, wat toch iets handiger is.”

Ook handelaarsvereniging Aangenaam Winkelen Beveren steunt dit event volop. “We doen ook onze duit in het zakje om van dit event iets speciaals te maken door samen met Beverse dj’s te zorgen voor hippe beats tijdens het festival”, vult voorzitter Bert De Hertogh aan. “Zowel overdag als ’s avonds geven we jong Bevers dj-talent de mogelijkheid om hun kunnen te tonen aan de bezoekers.”

Nieuw dit jaar is een oldtimertreffen op zondag 5 mei van 12 tot 18 uur. “We zijn blij dat we met onze vereniging een nieuwe en extra toets kunnen brengen aan dit evenement”, stelt Guy Lambrecht van oldtimerclub Vintage Waasland. “Meestal organiseren we met onze vereniging eigen evenementen, exclusief voor de eigen leden, maar af en toe zetten we onze deuren ook open voor het brede publiek, zoals nu in Beveren. We vinden de koppeling van het foodtruckfestival en de oldtimerbeurs dan ook een mooie combinatie. Er zullen een 50-tal voertuigen kunnen bekeken en gefotografeerd worden.”

Het Foodtruckfestival gaat door op vrijdag van 17 uur tot middernacht, op zaterdag van 12 uur tot middernacht en op zondag van 12 tot 21 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.