Gronden Hof ter Wellelaan niet langer voor sociale woningbouw

De braakliggende gronden op de hoek van de Hof ter Wellelaan en Bosdamlaan zullen privaat verkaveld worden.
google De braakliggende gronden op de hoek van de Hof ter Wellelaan en Bosdamlaan zullen privaat verkaveld worden.
Het gemeentebestuur van Beveren gaat de gronden op de hoek van de Hof ter Wellelaan en de Bosdamlaan verkopen voor een minimumbedrag van 1,5 miljoen euro. De oppositie betreurt dat hiermee een streep wordt getrokken door de oorspronkelijke plannen om er sociale woningen te bouwen.

Drie jaar geleden werd op de gronden van het voormalige voetbalveld van FC Bosdam door de huisvestingsmaatschappij de residentie Hof ter Welle opgetrokken met 34 appartementen

Aanvankelijk zou ook Interwaas koopflats bouwen op de site maar de intercommunale haakte af. De huisvestingsmaatschappij wou daarom zelf de rest van de gronden verkavelen en nog eens zoveel appartementen neerpoten.

De gemeente Beveren besliste echter anders en gaat de gronden verkopen voor een privaat woonproject. De ontwikkelaar zal daar minimum 1,5 miljoen euro voor moeten neertellen.

In de gemeenteraad klinkt wel kritiek. Zowel Koen Maes (Groen) als Issam Benali (sp.a) betreuren de beslissing. “Er zijn immers niet zo veel gronden meer die zo goed gelegen zijn en bovendien al in eigen handen zijn”, klinkt het . “We begrijpen dan ook niet waarom dit niet ontwikkeld kan worden voor sociale huisvesting”

Volgens burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) wil men een te hoge concentratie aan sociale woningen vermijden. “We willen liever een gemengde buurt. Nu is de helft van de grond al ingenomen door sociale huurflats en dus kan de andere helft beter op de markt worden gebracht als koopwoningen. Bovendien heeft de huisvestingsmaatschappij nog veel gronden in portefeuille en zijn er nog heel wat projecten die de komende jaren gerealiseerd gaan worden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.