Golfclub breidt terrein uit met vier holes

HAVENRESTAURANT BEBRONNA NEEMT CLUBHOUSE OVER

het fraaie Clubhouse van de Golfclub Beveren.
Foto Kristof Pieters het fraaie Clubhouse van de Golfclub Beveren.
Het gaat Golfclub Beveren voor de wind. Het ledenaantal is op enkele jaren tijd met meer dan de helft toegenomen. Vooral de jeugdwerking draait op volle toeren. Daarom zal het terrein worden uitgebreid met vier holes. Intussen heeft ook het bekende havenrestaurant Bebronna het horecaluik van de golf overgenomen. Met het Clubhouse wil zaakvoerder Bjorn Meersman zich op een breder publiek toespitsen.

De golfclub Beveren heeft zijn ledenaantal op amper vier jaar tijd vergroot van 500 naar 800 leden. Dit is te danken aan de forse uitbreiding van het terrein van 6,5 naar nu bijna 30 hectaren. Sinds 2013 is er namelijk een volwaardig parcours van negen holes. Een paradijs voor geoefende spelers maar de beginnende golfer bleef wel wat op zijn honger zitten.

Naar hoger niveau tillen

"Daarom hebben we een golfarchitect onder de arm genomen om ons terrein wat te hertekenen en uit te breiden met vier compacte holes van gemiddeld 100 meter", zegt voorzitter Mark Van de Vijver. "Die afstand is geknipt voor iemand die begint met golf en toch al eens van het gras wil proeven. We hebben uiteraard onze driving range om de slag te oefenen maar uiteindelijk draait het in deze sport toch ook om de bal in het putje te slaan. Bovendien hebben we heel veel jonge leden. We zijn zelfs al enkele malen verkozen als club met de beste jeugdwerking. Ook voor hen zijn die vier compacte holes ideaal."


De werken zullen in het voorjaar van 2018 starten en ongeveer vier maanden in beslag nemen. "De werken verlopen wel gefaseerd zodat we de werking van de club niet moeten stil leggen. Er zal dus steeds golf kunnen gespeeld worden. We nemen van de gelegenheid gebruik om ook aan de bestaande holes aanpassingswerken uit te voeren om alles naar een hoger niveau te tillen."

Breder publiek bereiken

En ook de Clubhouse wordt naar een hoger niveau gebracht. Hiervoor gaat Golfclub Beveren in zee met Bjorn Meersman, zaakvoerder van het bekende restaurant Bebronna, gelegen in het hartje van de haven op de site van Katoen Natie. "Ik was niet op zoek naar een nieuwe uitdaging maar deze kans kon en wou ik niet laten liggen", aldus Meersman. "Met Bebronna mikken we vooral op een zakelijk cliënteel en serveren we enkel nog lunch. De avondservice is al een tijdje geschrapt omdat er enerzijds minder vraag naar was en er anderzijds veel boekingen zijn voor privé en bedrijfsfeesten in Bebronna. Met het Clubhouse van de Golfclub Beveren kunnen we een breder publiek aanspreken. Het is gelegen aan de rand van de haven en het dorp Kallo. Niet alleen leden van de club komen er over de vloer maar ook mensen die in de haven werken of klanten die bewust dit groene kader kiezen. Daarom dat we hier ook een toegankelijke kaart willen aanbieden. We hebben een kleine kaart met de klassiekers als spaghetti, croque of stoofvlees en een grote kaart met vis en vlees, maar men kan hier ook tapas krijgen. Omdat de zaak open is van 10 tot 22 uur zijn er twee geranten die het samen gaan uitbaten. Ik heb er 100 procent vertrouwen in dat we het Clubhouse net als Bebronna tot een gevestigde waarde kunnen uitbouwen."


Voor meer info: www.golfclubbeveren.be

Kristof Pieters