Gevaarlijke waterplassen op parallelweg van E34

Koen Daniëls bij de waterplassen die langs de kant van de parallelweg blijven staan door het ontbreken van een goot
rv Koen Daniëls bij de waterplassen die langs de kant van de parallelweg blijven staan door het ontbreken van een goot
Op de parallelweg langs de E34 tussen Vrasene en Sint-Gillis-Waas staan er een aantal gevaarlijke plassen bij regenweer. Vlaams Parlementslid Koen Daniëls (N-VA) meldde dit reeds aan AWV, maar tot op vandaag is er nog niet ingegrepen.

Daniëls schakelt nu ook het kabinet van minister Weyts in om deze gevaarlijke situatie snel aan te pakken. “Op verschillende plaatsen is er geen goot langsheen de parallelweg”, legt hij uit. “Het regenwater zou normaal gezien in de berm moeten lopen, maar blijft echter staan door de diepe voren langsheen de weg. De parallelweg is niet zo breed, waardoor wagens ver moeten uitwijken of bij verkeer uit tegenovergestelde richting door die plassen moeten rijden. De kans op aquaplaning en slippen is reëel. Ik heb bij AWV dan ook aangedrongen dat met het herfstweer voor de deur op die plaatsen snel een sleuf wordt getrokken, zodat het water effectief weg kan in de berm en de nodige planningswerken op te starten om het probleem structureel op te lossen.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hans-Christian Versmissen

    Hier in Doel,Beveren zelfde probleem,baan van en naar kerncentrale soms helemaal blank.Grote plassen op rijbaan juist voor/na bocht.

  • Bart Mans

    Die parallelweg is een lachertje. Typische Belgische wegen he.