Foodtruckfestival met nieuwe organisator

De markt zal drie dagen worden ingepalmd door meer dan 25 foodtrucks.
Foto PKM De markt zal drie dagen worden ingepalmd door meer dan 25 foodtrucks.
Voor het tweede jaar op rij zullen foodtrucks dit weekend halt houden op de Grote Markt in Beveren. Dit keer is de organisatie in handen van SMA(A)K, een vaste waarde in de foodtruckwereld.

De eerste editie van het Foodtruck Festival vorig jaar was een schot in de roos. Dankzij het mooie weer trok het sfeervol openluchtrestaurant een massa volk. De deelnemende foodtruckeigenaars hielden er echter een bittere nasmaak aan over, want de Nederlandse organisator doekte het festival vervroegd op en verdween met de noorderzon en een berg schulden.

Koopzondag

Beveren gaat nu in zee met het rondreizende foodtruckfestival SMA(A)K. "Een gevestigde waarde in het foodtruckwereldje", weet centrummanager Stefaan Provost. De foodtrucks strijken neer van 5 tot en met 7 mei. De Grote Markt wordt drie dagen omgetoverd tot een openluchtrestaurant met tientallen mobiele keukentjes. De parking zal dit keer niet worden ingenomen. De winkels zijn bovendien open op zondag en de foodtruckbonnen zijn ook geldig in de horecazaken rond de Grote Markt.


Op vrijdag en zaterdag krijgt jong dj- talent uit Beveren vanaf 19 uur een platform en op zondag tussen 14 en 17 uur komt de Beverse dansstudio DES Dance demonstraties geven. Als afsluiter is er op zondagavond tussen 17 en 20 uur nog de live band Diablo.


De toegang tot het foodtruckfestival is gratis en de prijzen democratisch. Je kunt al iets eten voor drie euro. Info op www.foodtruckfestivalsmaak.be. (PKM)