Eerste Marokkaans-Vlaamse bakkerij opent de deuren in Gaanderij De Bever

Mouna Ben Fquih in haar nieuwe zaak in winkelgaanderij De Bever.
Kristof Pieters Mouna Ben Fquih in haar nieuwe zaak in winkelgaanderij De Bever.
Verschillende bakkerijen sloten recent in Beveren de deuren, maar Mouna Ben Fquih roeit tegen de stroom in en opende in de winkelgaanderij De Bever een nieuwe zaak. Ze pakt uit met een assortiment van zowel Vlaamse klassieke patisserie en brood als Marokkaanse lekkernijen. “En vreemd genoeg vragen de meeste klanten vooral om het Marokkaanse brood”, lacht ze.

In het Beverse winkelcentrum zijn de bakkerijen tegenwoordig dun bezaaid. Verschillende zaken sloten de voorbije jaren de deuren. Mouna Ben Fquih (35) zag het gat in de markt en besloot de sprong te wagen. “Ik werkte anderhalf jaar bij de bakkerij Melsele. Dit was de eerste Marokkaanse bakkerij in de buurt. De zaken draaien er goed en ik denk dat dit ook in Beveren kan aanslaan. Een pand in de Vrasenestraat was iets te duur als starter, maar in Gaanderij De Bever vond ik wel een geschikte winkel. Ik ben chef-kok van opleiding en kan zelf brood bakken, maar hier heb ik er jammer genoeg niet de plaats voor. Bovendien sta ik zelf in de winkel. Daarom werk ik samen met een andere Marokkaanse bakker.”

Mouna mikt ook op de vele scholieren in de buurt. “Daarom dat ik ook belegde broodjes verkoop. Ik heb een paar tafeltjes zodat klanten dit ter plaatse kunnen opeten. En uiteraard kan men hier ook echt Marokkaanse muntthee krijgen.”

Vlaamse klassiekers en Marokkaanse lekkernijen

Om een zo breed mogelijk cliënteel aan te spreken heeft Mouna zowel de Vlaamse klassieke patisserie en brood als authentieke Marokkaanse lekkernijen in haar assortiment. “Maar dat laatste segment wil ik in de toekomst  zeker nog uitbreiden”, benadrukt ze. “Ik ben nog maar net gestart, maar merk nu al dat klanten vooral naar het Marokkaans brood vragen. Ook de zoete Marokkaanse gebakjes en koekjes gaan vlot over de toonbank. Het verbaasde met wel een beetje, want ik dacht dat klanten vooral het typische Vlaamse brood zouden vragen. Het tegendeel is echter waar.”

Klanten kunnen ook ter plaatse iets eten en drinken.
Kristof Pieters Klanten kunnen ook ter plaatse iets eten en drinken.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Vanessa Voet-Aelbrecht

    Heb je ook de vers gemaakte marokaanse koekjes

  • Denise Grey

    Fantastisch! Ik wens je heel veel succes toe :).