Eerste Havenland Run & Walk lokt 2.600 deelnemers: “Er komt zo goed als zeker een volgende editie”

De deelnemers liepen door natuurgebieden met de haven op de achtergrond.
Kristof Pieters De deelnemers liepen door natuurgebieden met de haven op de achtergrond.
De eerste editie van de Havenland Run & Walk heeft afgelopen weekend 2.600 deelnemers op de been gebracht. Organisator Golazo Sports is tevreden met dit resultaat.

“We zijn wel verrast door het hoog aantal wandelaars”, zegt Lieze Lamotte. “Een derde koos namelijk voor de wandelroute. Ook de avondrun trok heel veel volk, zo’n 1.200 mensen. Over de twee dagen heen kozen de meeste lopers voor de afstand van 13 kilometer. Voor een eerste editie mogen we zeker niet klagen. Er komt zo goed als zeker een vervolg volgend jaar.” 

Voor de eerste editie van de Havenland Run & Walk werd het polderdorp Kallo uitgekozen als uitvalsbasis. Aanvankelijk was de start en finish aan sporthal De Perel, maar om praktische redenen werd de finish in extremis verplaatst naar de terreinen van voetbalclub KSK Kallo. “Dat gaf de deelnemers ook de mogelijkheid om zich na afloop nog even op te warmen in de cafetaria”, legt Lamotte uit. De weersomstandigheden waren op beide dagen uitstekend. Vooral op zondag zorgde een winters zonnetje voor een enthousiaste sfeer. Onderweg werden de deelnemers getrakteerd op een glaasje cava en de trommelaars van Taikidoki gaven het tempo aan. 

Het parcours ging onder meer langs het Rietveld Kallo, voorbij Fort Sint-Marie en voor de lange afstand ging het tot in Verrebroek. Incidenten waren er niet. “Het was enkel opletten voor konijnenpijpen, maar gelukkig is slechts één deelnemer hierdoor ten val gekomen”, zegt Lamotte nog. 

De trommelaars van Taikidoki zorgden voor een opzwepend ritme.
Kristof Pieters De trommelaars van Taikidoki zorgden voor een opzwepend ritme.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Stefan Dubois

    Fantastisch initiatief en bijna perfecte organisatie. Genoten van elke km !