ECU verhuist activiteiten naar nieuw logistiek complex

Van Moer Logistics heeft een nieuw magazijnencomplex gebouwd op Oudendijk aan de Liefkenshoektunnel. Het gebouw is een paar voetbalvelden groot en zal operationeel zijn tegen januari. Het eerste contract is intussen getekend. De firma ECU verhuist binnen twee maand al haar activiteiten naar de Waaslandhaven en het overgrote deel van de zestig personeelsleden gaat mee. Als de rest van het complex verhuurd is, zullen er 150 mensen aan de slag zijn.

Het nieuwe Deurganck Logistic Center is een initiatief van Van Moer Logistics en Van Wellen. Ze investeerden samen 15 miljoen euro in de bouw van een reusachtig magazijnencomplex van liefst 33.000 vierkante meter. Het complex zal pas operationeel zijn tegen half januari, maar nu al is driekwart ingenomen door de eerste klant: het expeditiebedrijf ECU. "We zitten al bijna dertig jaar aan de Luithagen op rechteroever", zegt directeur Marc Stoffelen. "We hadden de keuze om ofwel onze huidige magazijnen te renoveren ofwel te verhuizen. We kozen die laatste optie omdat we ook onze klanten zagen verhuizen naar de Linkerscheldeoever. De containertrafiek speelt zich nu bijna volledig af rond het Deurganckdok." ECU houdt zich bezig met 'groupage'. Dit is het samenbrengen van kleinere ladingen. "Een gespecialiseerde job", vult gedelegeerd bestuurder Ivan Lardenoit aan. "Om zo efficiënt mogelijk containers te vullen, moet men goed kunnen stapelen. Het gaat om alle soorten goederen waarvan vijftien procent ook gevaarlijk zijn. Hiervoor is trouwens een apart magazijn voor ingericht." ECU verhuist alle activiteiten en 95% van het personeel gaat mee. Momenteel werken er een zestigtal mensen.

Voor de resterende 13.000 m2 magazijnruimte zijn er volgens Jo Van Moer al verschillende geïnteresseerde bedrijven. "We zitten immers maar op 300 meter van het Deurganckdok en dat maakt de ligging erg interessant", legt hij uit. "Eens volledig operationeel zullen hier 160 mensen werken waarvan 50 bedienden. Er is immers ook 3.000 vierkante meter kantoor opgetrokken." Van Moer Logstics zal ook een deel van de kantoren gebruiken voor haar eigen personeel. Het bedrijf telt nu al 791 werknemers en groeit nog steeds. (PKM)