Dreef kasteeldomein Cortewalle reeds in ere hersteld

Twaalf gezonde en jonge lindebomen vormen samen opnieuw een dreef in het kasteeldomein.
Kristof Pieters Twaalf gezonde en jonge lindebomen vormen samen opnieuw een dreef in het kasteeldomein.
De lindendreef in het kasteeldomein Cortewalle is amper een week na het rooien van twaalf bomen al terug in ere hersteld. Er zijn evenveel nieuwe exemplaren aangeplant.

De lindebomen moesten gerooid worden om veiligheidsredenen. De meeste waren namelijk aangetast door wortelrot en daardoor niet meer stabiel. In februari was er al één boom omgewaaid tijdens een storm. Het vellen van de meer dan zestig jaar oude bomen lag wel erg gevoelig. De lindendreef vormt namelijk de toegang naar het kasteeldomein en ook het uitzicht ervan. De gemeente wou dan ook niet te lang wachten om de dreef in ere te herstellen. Een aannemer heeft meteen na het rooien van de aangetaste bomen alle wortels uitgefreesd. Intussen werden er al twaalf nieuwe lindebomen geselecteerd bij een kweker. Het gaat om exemplaren die al wat groter zijn. Ze werden op dezelfde plaats geplant als de oorspronkelijke linden.

Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.