Exclusief voor abonnees

Doel haalt 2020 en herademt: “Het zou gek zijn als dit een spookdorp zou blijven”

De straten in Doel worden gekenmerkt door vernieling, graffiti, dichtgetimmerde ramen en prikkeldraad. Het geheel heeft een bevreemdende schoonheid.
Florian Van Eenoo Photo News De straten in Doel worden gekenmerkt door vernieling, graffiti, dichtgetimmerde ramen en prikkeldraad. Het geheel heeft een bevreemdende schoonheid.
2020!? Daar durfden ze in Doel, lang geleden, amper van te dromen. Tegen vandaag zou het dorp wég zijn, ontruimd voor groteske havenplannen. Zelfs actiegroep Doel 2020 wachtte het jaartal bang af. Maar zie! Gisteren gingen wij op wandeling in een fascinerend dorp, met toekomst. "Hier ligt een enorm kapitaal aan huizen."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Brent Van Renterghem

  Het is goed gelegen voor industrie, nu het ver leeg is gaan we ze toch weer niet volstoempen zeker? Dan was het allemaal voor niks voor sommige mensen...

 • Bart Mans

  Jordy staut, veel rust en natuur?? Haha droom lekker verder. Volop toerisme, en de industrie draait dag en nog met lawaai.

 • Brent Van Tongerloo

  Flauwekul, het boemerangdok zal er snel zijn

 • johan nys

  DE vele gronden,waar ooit huizen stonden,zijn nu veel geld waard. Gezien dat allemaal gekocht werd door een communale,zullen ze niet rouwig zijn dat het nu terug woongebied is.

 • Johan De Clercq

  Maar maak er toch weer een mooi dorp van met horeca , b&b , ...en de waterbus naar Antwerpen.....