De Visser krijgt opknapbeurt in restauratieatelier

Een delegatie van het gemeentebestuur en de huisvestingsmaatschappij hebben een bezoek gebracht aan het restauratieatelier van Noortje Cools. Zij werkt momenteel aan de restauratie van het beeld De Visser van de Beverse kunstenaar Georges Staes.

De Visser stond sinds 1991 op de hoek van de Visserstraat en de Havenweg in Doel en werd er weggehaald nadat de huisvestingsmaatschappij haar sociale woningen in Doel verkocht aan de Maatschappij Linkerscheldeoever. Maar bij de verhuis raakte het beschadigd. De Visser werd geschonken aan de gemeente, op voorwaarde dat het eerst een grondige opknapbeurt kreeg. "We hebben nog geen nieuwe locatie gekozen voor het werk", zegt schepen van cultuur Johan Smet (N-VA).

"Er zijn een aantal mogelijke voorstellen zoals aan de Melkader in Kallo, het fort Liefkenshoek, in Kieldrecht dat een vissersverleden heeft of in Prosperpolder. Binnenkort gaan we de knoop doorhakken." Eind februari moet de restauratie klaar zijn. De Maatschappij Linkerscheldeoever wil een deel van de kosten op zich nemen, zo'n 3.000 euro van de naar schatting 7.000 euro die de restauratie zal kosten. Het is niet het enige kunstwerk dat momenteel wordt gerestaureerd. Het werk 'Paard verdedigt veulen tegen stier' van Alfons Van Meirvenne werd in september weggehaald uit het park van Cortewalle en wordt ook onder handen genomen in een atelier. (PKM)

Een delegatie van het gemeentebestuur en de huisvestingsmaatschappij bracht een bezoek aan het restauratieatelier van Noortje Cools waar het beeld De Visser momenteel
Kristof Pieters Een delegatie van het gemeentebestuur en de huisvestingsmaatschappij bracht een bezoek aan het restauratieatelier van Noortje Cools waar het beeld De Visser momenteel