De Derde Generatie organiseert fakkeltocht voor behoud van Doel en de polder

Kristof Pieters

Op zaterdag 10 november houdt de Derde Generatie, de actiegroep van jongeren uit de polder, zijn jaarlijkse fakkeltocht. De wandeling vindt dit jaar opnieuw plaats in Doel en volgt de minder gekende paden van het dorp. Het vertrek is voorzien aan ontmoetingscentrum De Doolen in Doel om 20 uur. Na de wandeling is iedereen welkom om zich te verwarmen aan de vuurkorven met verkwikkende dranken, gebak en een streepje muziek. Fakkels zijn te reserveren via fakkeltochtdoel@gmail.com

De fakkeltocht in Doel en de polders is bedoeld om de bewoners van het bedreigde gebied te verbinden en een hart onder de riem te steken. “In de fakkel zien we een symbool van strijdvaardigheid. Een blijvend vuur dat brandt in hart en geest van de bewoners en sympathisanten”, klinkt het bij de Derde Generatie. Vorig jaar namen om en bij de 500 mensen deel aan de fakkeltocht in Doel.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Francis Algoet

    Sfeervol! Of mijn nachtfotografie ook wat was zal ik maar in het midden laten.