Chalet waar vrouw werd vermoord, brandt volledig uit

De chalet ging volledig in vlammen op.
Foto Kristof Pieters De chalet ging volledig in vlammen op.
Een chalet waar bijna dag op dag drie jaar geleden een 33-jarige vrouw dood werd teruggevonden, is in vlammen opgegaan. In de nacht van Allerheiligen op Allerzielen in 2014 sloeg Sven Van Overschee in het bouwvallig weekendverblijf Christine Desmadryl het hoofd in tijdens een dronken bui. Hij werd vorige maand hiervoor veroordeeld tot vijf jaar cel.

De brandweer werd dinsdagavond rond 23.30 uur opgeroepen voor een zware uitslaande brand in een recreatiewoning naast de spoorweg, vlak op de grens tussen Nieuwkerken en Beveren. Bij aankomst werden de hulpdiensten geconfronteerd met een ware vuurzee. De woning lag ook aan de rand van een bos met naaldbomen.


Omdat de woning toch al reddeloos verloren was, zorgde de brandweer eerst dat het vuur niet zou overslaan op de bomen. Dit gebeurde gelukkig niet. Er waren wel heel wat manschappen en materiaal nodig om de brand onder controle te krijgen. Er werd een beroep gedaan op bijkomende tankwagens uit Sint-Niklaas en Sint-Gillis-Waas. Pas rond 1 uur waren de laatste vlammen gedoofd, maar van de woning schoot niet veel meer over.


Over de oorzaak is nog niets bekend, maar alles wijst op brandstichting. De chalet stond namelijk leeg nadat de vorige bewoner, de 32-jarige Sven Van Overschee, er in de nacht van 1 op 2 november 2014 zijn vriendin Christine Desmadryl doodsloeg. De man ging pas een jaar later over tot bekentenissen tijdens een reconstructie van de feiten. Hij gaf toe dat hij in een dronken bui ruzie had gehad met Christine en haar zware vuistslagen op het hoofd had gegeven. Van Overschee, die zwakbegaafd is, ontsnapte aan een zware celstraf van twintig jaar doordat de rechter de feiten herkwalificeerde naar opzettelijke slagen met de dood tot gevolg.


Politie en parket hebben een onderzoek ingesteld naar de brand. Een deskundige zal in de resten van de chalet op zoek gaan naar sporen om de precieze oorzaak te achterhalen. (PKM)