Captain Cork wint jaar gratis winkelpand in Warande

Ina De Quint kreeg de gouden sleutel uit handen van schepen Filip Kegels.
Kristof Pieters Ina De Quint kreeg de gouden sleutel uit handen van schepen Filip Kegels.
Ina De Quint (34) uit Berendrecht is de laureaat geworden van de derde editie van de wedstrijd ‘Win je winkel’. Met haar concept ‘Captain Cork’ gaat ze allerlei handgemaakte lifestyle producten verkopen die vervaardigd zijn uit het ecologisch natuurproduct kurk, een duurzaam alternatief bieden voor leder.

Voor de editie van ‘Win je winkel’ waren er dit jaar drie finalisten. Elien Lecoutere uit Vrasene wilde met ‘Inimini Yoga’ een eigen yogastudio uit de grond stampen en Madeline Habers bedacht ‘Offline’, een conceptstore met een combinatie van gezonde voeding en geschenken. Het was echter Ina De Quint die de jury het meest kon overtuigen. Ze ontving symbolisch de ‘gouden sleutel’ van het gewonnen winkelpand tijdens de prijsuitreiking in de orangerie van het park Hof Ter Saksen.

“In tegenstelling tot de vorige editie, waarbij we ons enkel focusten op horeca-concepten, hebben we er dit jaar voor gekozen om alle opties open te laten”, zegt schepen van Lokale Economie Filip Kegels (N-VA). “In totaal werden we gecontacteerd door een 15-tal geïnteresseerden, waarvan 7 de concrete stap hebben gezet om een gemotiveerd dossier in te dienen, elk met een totaal andere invulling van het concept. Het was aangenaam, zelfs verrijkend, om vast te stellen dat er toch nog veel ondernemingszin aanwezig is.”

Ina De Quint heeft met ‘Captain Cork’ al een winkel in Antwerpen en verkocht haar gamma ook al via enkele pop-up stores. “Ik breng met Captain Cork een alternatief voor leder”, legt ze uit. “Kurk leent zich perfect voor handtassen, rugzakken, portemonnees, enz. Het is ook een heel duurzaam product want voor de productie van kurk worden geen bomen geveld. Enkel de schors wordt weggehaald en die groeit terug aan.” Ina werkt voor haar producten samen met twee plaatselijke ateliers in Portugal. Binnenkort wil ze ook een eigen lijn uitbrengen.

Kristof Pieters
Alle drie de finalisten werden in de bloemetjes gezet voor hun inzet.
Kristof Pieters Alle drie de finalisten werden in de bloemetjes gezet voor hun inzet.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peke Redant

  Dikke proficiat, een kippenvel moment.... veel succes in Beveren

 • Tinneke Peter

  Wat super tof dat dit product eindelijk waardering krijgt, veel succes Captain Cork. Proficiat aan de winnaar Ina De Quint

 • Cathy De Cock

  Gefeliciteerd! Heel tevreden van mijn aankoop bij Captain Cork, al veel complimentjes van mijn portemonnee gehad ❤

 • Samantha-jo De Quint

  Heel mooi concept. Voor mij een terechte winnaar . En niet omdat het hier om mijn zus gaat maar gewoon omdat het een ijzersterk plan is. Ina is een geboren ondernemer. Vriendelijk en altijd paraat voor haar klanten. Ik heb een grote zus om naar op te kijken