Camperplaatsen afgebakend op zes locaties

Schepen van toerisme Dominique Tielens op één van de nieuwe camperplaatsen.
Kristof Pieters Schepen van toerisme Dominique Tielens op één van de nieuwe camperplaatsen.
Het gemeentebestuur van Beveren heeft een aantal plaatsen voor kampeerwagens ingericht. “Het campertoerisme zit in heel Europa namelijk sterk in de lift”, zegt schepen van toerisme Dominique Tielens (N-VA). "We willen die boot niet missen."

“Meer nog, het is één van de sterkst groeiende sectoren in de toeristische branche. Motorhome-eigenaars zijn dan ook steeds meer zoekende naar plaatsen waar zij kunnen parkeren en/of overnachten. Om aan die behoefte tegemoet te komen en om campergebruikers de kans te geven om de toeristische troeven van Beveren op eigen tempo te ontdekken, hebben we nu een aantal camperplaatsen ingericht.” Het gaat om een initiatief dat tot stand kwam in samenspraak met de Adviesraad voor Toerisme. 

Campereigenaars beroemen zich dikwijls op hun vrijheid. Dat is meteen ook de reden dat heel wat van die toeristen niet of nauwelijks van campings gebruik maken. Ruim 40 % van de motorhomegebruikers komt nooit op een camping. “Als je weet dat er ruim 1.850.000 motorhomes zijn in Europa, dan zijn dat heel wat mensen die Beveren mogelijk links laten liggen. En dat terwijl onze gemeente toch heel wat te bieden heeft aan dagjestoeristen”, vervolledigt Tielens.

Met de komst van de nieuwe parkeerplaatsen, gemarkeerd door het bord E9h, kunnen gebruikers van motorhomes nu op heel wat plaatsen binnen de gemeente Beveren hun voertuig stallen en overnachten. Het gaat om zes locaties. In Beveren is dit in de Klapperstraat op de parking van het atletiekterrein en de parking van de sporthal en in de Essendreef op de parking van Cortewalle. In Melsele mogen campers staan op de parking van OC Boerenpoort aan de Grote Baan en in Vrasene is er een plaatsje op de parking van de sportzone in de Smisstraat. Tot slot is er nog een parkeerplaats in de Nieuw Arenbergstraat in Kieldrecht ter hoogte van de Pillendijk.

“We zullen het gebruik van deze plaatsen uiteraard evalueren”, benadrukt Tielens. “Mocht nu blijken dat ze heel druk bezocht worden, dan kunnen we uiteraard nog bekijken of het mogelijk is om bijkomende plaatsen te creëren.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.