Brandweer houdt minuut stilte voor
overleden collega’s uit Beringen

Kristof Pieters
Het nieuws over de dood van twee brandweermannen afgelopen nacht bij de zware brand in Beringen is bij alle brandweerzones in het hele land erg hard aangekomen. Hulpverleningszone Waasland hield zondagmiddag een minuut stilte.

Aan vele brandweerkazernes, van de Kust tot in de Oostkantons, werden de vlaggen halfstok gehangen. Dit gebeurde ook in de Hulpverleningszone Waasland. Het kleurrijke logo van de profielfoto op Facebook werd zondagochtend vervangen door een exemplaar in zwart-wit toen het nieuws bekend raakte als teken van rouw voor de slachtoffers. Aan de brandweerkazerne van Beveren in de Gravendreef hielden de aanwezige brandweermannen om stipt 14.11 uur, exact 12 uur na de noodlottige oproep een minuut stilte. Brandweermannen beseffen dat hun job risico’s inhoudt. Ondanks alle veiligheidsregels en doorgedreven opleidingen vallen er tijdens interventies nog steeds gewonden en af en toe ook dodelijke slachtoffers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.