Bouw fietsbrug over expresweg start in 2016

Het Agentschap Maritieme Toegang (AMT) van het Vlaams Gewest heeft bevestigd dat de fietsverbinding over de expresweg E34 aan de spoorwegbrug deze legislatuur gemaakt wordt. De bouw start normaal in 2016.

De fietsbrug komt vlak naast de spoorwegbrug aan de Kloetstraat op de grens van Melsele en Zwijndrecht. Aan de overkant sluit de brug aan op de Keetberglaan. De brug is vooral een veilige verbinding voor werknemers uit de oostelijke rand van Melsele en Zwijndrecht met het havengebied. Het AMT investeerde het voorbije jaar 1,6 miljoen euro in de aanleg van fietspaden in de Waaslandhaven. In totaal werden 7,5 kilometer fietspaden in de Hazopweg, Land Van Waaslaan en Haandorpweg vernieuwd. Hierbij worden de betontegels vervangen door een nieuw fietspad in beton. Verder werd 3,5 kilometer nieuw vrijliggend fietspad gerealiseerd in de Canadastraat, de Scheldedijk en de Boereveldseweg. Op deze manier worden een aantal knelpunten weggewerkt en ontbrekende stukken in het netwerk ingevuld.


De Fietsersbond is tevreden, maar wijst erop dat 'havenfietsers' nog altijd regelmatig geconfronteerd worden met allerlei ongemakken, zoals glas en afval, geparkeerde vrachtwagens op de fietspaden en gebrekkige afwatering. Aangezien ze geconfronteerd worden met zwaar vervoer vragen ze ook meer betonnen boorden als afscherming tussen het fietspad en de rijweg. (PKM)