Botsende vrachtwagens leggen verkeer op en rond R2 lam

Deze truck botste op een andere vrachtwagen.
Kristof Pieters Deze truck botste op een andere vrachtwagen.
Het verkeer op en rond de R2 heeft gisteren uren lam gelegen door twee ongevallen met vrachtwagens op exact deze plaats.

Rond 13.15 uur botsten twee trucks bij het inrijden van de Liefkenshoektunnel. Er vielen geen wonden, maar de vrachtwagens versperden de hele weg, omdat er door werken maar een rijstrook berijdbaar was. Al vlug stond het verkeer op de R2 en op de invalswegen uit de Waaslandhaven muurvast. De vrachtwagen moest getakeld worden en had veel olie verloren. Rond 15.15 uur was de weg weer vrij.


Nog geen uur later op exact deze plaats botsten drie vrachtwagens en een bestelwagen. De Nederlandse bestelwagen zat volledig geplet tussen twee vrachtwagens, maar als bij wonder kon de bestuurder zelf uit de verhakkelde Mercedes Vito stappen. "Ik had net een klus gedaan hier vlakbij en was op weg naar huis", getuigt de chauffeur. "Bij het inrijden van de tunnel vertraagde de vrachtwagen voor mij plots. Ik kon tijdig remmen, maar de vrachtwagen achter mij niet. Ik hoorde mijn busje kraken langs alle kanten en dacht even dat ik er niet levend zou uitkomen. Dan werd het stil en besefte ik dat mijn engelbewaarder goed werk verricht had". De man raakte gewond aan zijn hand en werd ter plaatse verzorgd. Ook nu lag de rijbaan bezaaid met brokstukken, glas en olie. (PKM)

De bestelwagen zat geplet tussen twee trucks.
Kristof Pieters De bestelwagen zat geplet tussen twee trucks.