Beveren 2020 wil halte waterbus in Doel

Kristof Pieters

De Waterbus start morgen met een nieuw traject in het noordelijk gedeelte van de haven. Voorlopig zijn er enkel haltes in Zwijndrecht en aan de Kallosluis maar de route wordt later verder uitgebouwd tot aan het Fort Liefkenshoek in Kallo. Beveren 2020 betreurt dat de waterbus geen halte krijgt in Doel. “Onbegrijpelijk want in Doel is er een goedgekeurde steiger beschikbaar die een directe toegang biedt naar het Deurganckdok en de kerncentrale van Doel, de grootste werkgevers in de haven”, zegt Bruno Stevenheydens. Louter technisch en praktisch gezien is de ingebruikname van de steiger perfect mogelijk. Alle infrastructuur is aanwezig. De steiger werd trouwens nog volledig hersteld en goedgekeurd.”

Dat dit momenteel niet gebeurt is volgens Beveren 2020 louter het gevolg van politieke rancunes. “Voor sommigen moet het idee overeind blijven dat niets in het dorp Doel nog enige waarde heeft of kan hebben. Het past niet binnen de havenplannen en ideeën.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.