Bestuurder ongedeerd na zware crash op R2

De auto is rijp voor de schroothoop.
Foto JVS De auto is rijp voor de schroothoop.

Een jonge autobestuurder is donderdagmiddag door het oog van de naald gekropen bij een zwaar ongeval op de R2 in Kallo, richting Gent. Bij het uitrijden van de Beverentunnel wilde de chauffeur een vrachtwagen inhalen. Hij schatte de afstand en snelheid van de truck echter verkeerd in en tikte de vrachtwagen links achteraan aan. Daardoor ging de Skoda Octavia aan het slippen en knalde tegen een aantal betonblokken op de middenberm. Door de klap werd de auto de lucht in gekatapulteerd.


"Ik dacht dat de automobilist morsdood zou zijn, maar die jongen was nog bij bewustzijn. Samen hielpen we hem uit het wrak, waarna hij even op de vangrail kon bekomen. Hij heeft echt wel een goeie engelbewaarder en dankt zijn leven aan het feit dat hij zijn gordel om had", zegt een Nederlandse vrachtwagenchauffeur, die getuige was van het ongeval.


De weg was door het ongeval versperd. Honderden bestuurders stonden een half uur vast in de Beverentunnel. Rond 16.45 uur was de rijbaan vrij, maar ondertussen zat het verkeer in de Waaslandhaven muurvast. (JVS)