Berg afval vat vuur in opslagloods bij Indaver

Kristof Pieters
Bij het afvalverwerkend bedrijf Indaver aan de Molenweg in Kallo is zaterdagnamiddag omstreeks 16.30 uur brand uitgebroken in een grote berg afval die in een hangar opgeslagen lag. Het ging voornamelijk om een smeulbrand die met heel wat rookontwikkeling gepaard ging.

De hulpverleningszone Waasland kwam met heel wat materieel en manschappen ter plaatse en kreeg versterking van de brandweerzone Antwerpen. Omdat het blussen van de brand heel wat tijd in beslag nam en er daarbij ook veel water nodig was, werden er extra tankwagens ingezet. De schade aan de hangar, waar het vuur woedde, bleef uiteindelijk beperkt. Er raakte ook niemand bevangen door de rook. De werkzaamheden op een deel van het bedrijf lagen wel een tijdlang stil. Waarschijnlijk ging het om zelfontbranding.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.