Asterix AVO neemt nieuwe topsporthal in gebruik

Topsport en recreatie onder één dak

De sporthal werd afgelopen weekend geopend.
Kristof Pieters De sporthal werd afgelopen weekend geopend.
Met een galamatch en een opendeurweekend is in Beveren de nieuwe topsporthal in gebruik genomen. Het complex werd op maat gebouwd voor de damesvolleybalclub Asterix AVO, maar ook andere clubs en scholen zullen er gretig gebruik van maken. De kalender zat nog voor de opening al propvol.

Twee jaar lang werd er gewerkt aan de bouw van de nieuwe sporttempel en het resultaat mag gezien worden. De nieuwe hal is elf meter hoog en telt 1.500 zitjes waarmee aan de nieuwe normen voldaan wordt om wedstrijden op Europees niveau te kunnen spelen. Asterix AVO nam zelf de cafetaria onder handen en zal deze ook uitbaten. “We werken met vrijwilligers en hebben ons geëngageerd om alle dagen te openen”, zegt horecaverantwoordelijke Freddy Batens. “Met deze fraaie infrastructuur kunnen we ook een ander publiek aantrekken. In de cafetaria alleen kunnen we 240 mensen ontvangen. Daarnaast is er een groot terras en hebben we ook nog een vipzaal.”

Voorzitter Jan Bens is ook tevreden. “We hebben complimenten gekregen van de volleybalbond. Het comfort van de tribune is zeer groot en ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is vooraleer de nationale ploeg hier wedstrijden zal komen spelen. Onze club bestaat vijftig jaar en dit is wel een enorm mooi cadeau. Met wat hier nu is neergezet, kunnen we de concurrentie aangaan met alle andere topclubs. De voorbije jaren moesten we bedanken voor de Champions League omdat we niet over de infrastructuur beschikten, maar nu ambiëren we wel het hoogste niveau. Ook voor de jeugdwerking is het belangrijk dat we niet meer moeten uitwijken en trainingsfaciliteiten zoeken.”

De investering van meer dan vijf miljoen euro komt uiteraard niet alleen Asterix Avo ten goede. “De kalender voor het gebruik van de sporthal zit nu al nokvol van half negen ’s ochtends tot elf uur ’s avonds”, zeggen schepen Katrien Claus (CD&V) en sportfunctionaris Thomas De Vetter. “Overdag zijn het vooral de scholen, maar ook recreatieve clubs komen hier aan hun trekken. Bovendien geeft deze infrastructuur ook andere sportverenigingen de mogelijkheid om een groot evenement op poten te zetten of door te groeien naar een hoger niveau.”

Afgelopen vrijdag was er alvast een galawedstrijd van Asterix Avo tegen de Nederlandse toppers Regio Zwolle Volleybal. Het voorbije weekend kon iedereen een kijkje komen nemen en waren er demonstraties en jeugdwedstrijden. Het eerstvolgende groot toernooi wordt de Flanders Cup op 29 september georganiseerd door kickboxclub Contact Karate. Op 14 oktober speelt Asterix Avo haar volgende thuismatch tegen Izegem. 

De nieuwe sporthal opende dit weekend de deuren.
Kristof Pieters De nieuwe sporthal opende dit weekend de deuren.
De nieuwe topsporthal opende dit weekend de deuren.
Kristof Pieters De nieuwe topsporthal opende dit weekend de deuren.
Asterix Avo baat de nieuwe cafetaria uit van de sporttempel.
Kristof Pieters Asterix Avo baat de nieuwe cafetaria uit van de sporttempel.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.